Å slå Pelister betyr veldig mye for fortsettelsen – Kolstad

Å slå Pelister betyr veldig mye for fortsettelsen

Det kan virke litt pussig siden det er klart at vi ikke går videre fra gruppespillet i Champions League. Men det er altså veldig viktig med tanke på et fortsatt liv i den gjeveste turneringen. Jostein Sivertsen forklarer:

– Når Det europeiske Håndballforbundet (EHF) skal tildele de ni sikre plassene i neste sesongers liga, da teller poengene som klubbene har hentet i de tre foregående sesongene.

Nå har Norge – takket være sterk innsats av Elverum i foregående sesonger – allerede fått en sikker plass i neste sesongs Champions League. Den går som vanlig i Norge til laget som vinner sluttspillet. Altså har vi en god sjanse til å gå rett inn i Champions League neste sesong uten noen form for wild card.

Men det er med tanke på en fortsatt tilværelse blant de aller beste i 2025/26-sesongen at alle poeng som vi sanker denne sesongen teller. En foreløpig poengstilling viser at vi er inne på «sikker» plass, som nummer ni. Rekkefølgen: Spania, Tyskland, Polen, Frankrike, Danmark, Ungarn, Belarus, Portugal og Norge.  Jostein:

 – Som det ligger an nå, har vi hakk i hæl land som Romania, Slovenia og Kroatia. Den endelige stillingen blir ikke klar før sesongen er over, det vil si, når Final4 i Köln er unnagjort. Det betyr altså at det endelige svaret for 2025/26-sesongen og sikre plasser først foreligger utpå høstparten en gang.

Som vi skjønner så er morgendagens kamp uhyre viktig for oss. Opptakt til poengkampen står Nye Hjorten Teater for med et herlig show både før kampen og i pausen. Publikumsfest igjen rett og slett.

– Etter kampene spilt før jul, hadde vi det største publikum totalt sett, i begge gruppene – snitt drøyt 7000. Vi håper selvsagt at riktig mange kommer til Trondheim Spektrum onsdagskvelden, heier våre karer frem til en topp prestasjon og bidrar til å lage nok en herlig håndballfest. Selv om vi altså ikke har avansement å kjempe for, står kampen om to svært viktige poeng, minner Jostein Sivertsen oss alle om.

PS!
Aldri tidligere har en klubb røket ut av Champions League hvis de har tatt 10 poeng eller mer. Vinner vi mot Pelister på onsdag så har vi tatt hele 11 poeng – men ryker likevel ut etter gruppespillet.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus og Anders Bergheim/Kolstad Håndball