«Det blir en kjempetøff kamp» – Kolstad

«Det blir en kjempetøff kamp»

Nordmakedonske Pelister er klar gruppejumbo i Kolstads Champions League-gruppe. Vi startet sesongen med å slå laget 31-22 i deres egen hall. Men tro ikke det blir lett match for oss i Trondheim Spektrum. Tvert imot; det kommer til å bli en kjempetøff kamp.

Advarselen er Adrians og begrunnelsen?

– Pelister er riktignok uten et eneste poeng, men laget har vært nær i flere kamper – blant annet 22-23 mot Zagreb. Det laget i møter nå er et helt annet enn det vi startet sesongen mot.

I Nord-Makedonia i midten av september ledet hjemmelaget én eneste gang i kampen mot oss – på 1-0- Så scoret vi syv uten kvittering, punkterte kampen og endte altså opp med to poeng og ni plussmål. 


Siden åpningskampen har Pelister byttet trener, kvittet seg med flere spillere – blant andre de to danske, Kasper Kisum og Andreas Nielsen, og fått mange nye. Seks av de som spilte mot Aalborg for én uke siden var ikke med mot oss i ligaåpningen. Adrian:

– Ikke minst er det grunn til å passe på bakspilleren Filip Kuzmanovski, kom fra tyske Wetzlar og som scoret ni mot Aalborg. Venstrekanten Dejan Manaskov, fra Vardar, er også ny siden sist. Så har de to gode målvakter. Borzas som vi kjenner fra Elverum er fortsatt målfarlig, og Peshevski, drakt 44, er en skikkelig strek-bamse. (195 cm og 125 kilo. Han scoret fire mot Aalborg.) Det er ingen tvil om at det er et voksent lag vi møter på onsdag.

– Håndball er jo en momentum-idrett; vanskelig å forklare hva det betyr håndballmessig. Man merker veldig godt når et lag er i dytten. Det er veldig godt å være på laget som er på den gode siden av dette, og så er det veldig frustrerende når man er på den andre siden. Dette er noe vi kjente på i begge kampene mot Kielce og Zagreb. Det var en følelse av å stå litt på hælene; du bommer selv og motstander scorer på alt de prøver på. 


– Dette skjer som regel i perioder – fem minutter, seks-syv minutter – som i bortekampen mot Pelister, men ikke i returkampene mot Kielce og Zagreb. Det gjelder å holde prestasjonene stabile – eventuelt at vi har de riktig gode periodene, sier Adrian og legger til.

– Det er all grunn for oss til å ha stor respekt for dette «nye» Pelister-mannskapet og være forberedt på en helt annen type kamp i Trondheim Spektrum enn den vi spilte i Nord-Makedonia.

CHAMPIONS LEAGUE –
NAVN OG TALL

De tre siste kampene

* 14. februar:
Szeged – KOLSTAD 29-27
PELISTER – Paris SG 25-31

* 21./22. februar:
KOLSTAD – Zagreb 25-34
Kiel – PELISTER 29-23

* 28. februar:
Kielce – KOLSTAD 31-2
PELISTER – Aalborg 28-33

* Pelister står uten poeng – vi har ni

Spiller-statistikk (totalt, for begge grupper)

* Målvaktredninger:
Kolstad: 29,43% – 4.best 
Pelister: 22,75% 

* Skudd-effektivitet:
Kolstad: 59,7 % (601 skudd)
Pelister: 54,8 % (558 skudd)

* Toppscorere:
Sigvaldi 71 – 4.plass
Sander 69 – 10. plass
Pelister har ingen på topp 30-listen

* Spillemål:
Sander: 66 – 4. plass
Sigvaldi: 52 – 12 plass

* Assist:
Sander: 69 – 2.plass
Uros Borzas: 25 – beste Pelister-spiller

* Målscorere i første møte med Pelister.
Adrian 9, Sigvaldi 8(3), Sander S. 4, Magnus G. 4, Gøran 3, Gabriel 3.

Pelisters toppscorer: Bogdan Radivojevic 6(3)


TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim