Simen: «Nesten litt irriterende» – Kolstad

Simen: «Nesten litt irriterende»

– Da vi så at Pelister kom uten et par av de spillerne vi hadde forberedt oss som mest på å møte, ble det jo også en helt annen kamp enn det vi så for oss. Og deres nesten passive spill var litt små-irriterende.

Det sa Simen vår toppscorer med 11, som trengte bare 14 skudd på å score alle disse målene. De spillerne Simen først og fremst tenkte på var nok Filip Kuzmanovski og Zharko Deshevski som scoret til sammen 13 mål i Pelisters forrige kamp – mot Aalborg. 

Men nå er det nå en gang slik at man kan ikke beseire andre enn de man spiller mot – og det gjorde vi og det også på en ganske så overbevisende måte. Adrian slo an tonen med en sikker første scoring fra kanten. Så fulgte Sigvaldi på, så en ny treff fra Adrian og deretter Sander, Simen og Gabriel. Et stykke ut i første omgang var uttellingsprosenten mellom 80 og 90. Vi endte opp med 69 – et godt stykke foran Pelister sine 56 %.

Lars fortsatte den gode prestasjonen fra bortekampen mot Drammen med en riktig god førsteomgang. Ti redninger – derav én syvmeter – noterte jeg. Det gir 43 prosent. Pelister-målvakt Lesjak tok bare fem baller før pause.

Men en spiller vi fikk veldig dårlig tak på, var ex Elverums serbiske skytter, Uros Borzas. Han endte opp med 11, like mange som Simen, men dårligere uttelling – 11 på 17 skudd. Likevel en farlig skytter, som også Adrian påpekte i intervju jeg gjorde med ham på tirsdag. «Midtlås» Vetle sa det slik:

– Når han får score så mange, så er det vel litt forsvaret sitt ansvar og litt målvaktenes. I andreomgangen var det en periode med mange på rad, Men serberen er en god skytter – det fikk jo landslaget også erfare i en kamp. 

Nordmakedonske Pelister sto poengløs foran siste kamp: – Å vinne en kamp i Champions League med så mange mål, er alltid bra – uansett motstandert. Vi var veldig trygge i starten. Vi skapte mange gode sjanser, slapp ballen videre på riktig tidspunkt, kommenterte Adrian – sikker fra kanten, med fire treffere på fem skudd.

En annen som traff godt fra kant – og på kontringer – var lagkaptein Sigvaldi. Han endte opp med åtte scoringer på 10 skudd. Og om lagets prestasjon sa «skipperen»:

– Pelister gjorde alt de kunne for å drepe tempoet i kampen. Vi møtte det med god energi og bra tålmodighet. Vi var revansjesugne og ville absolutt være bra i vår siste Champions League-kamp denne sesongen, sa Sigvaldi og la til:

– Så var det også i dag noen dårlige perioder, men de var kortere enn i en del andre kamper. Vi spilte med god utstråling, og vi ville prestere godt foran så mange av vårt publikum, sa Sigvaldi. I likhet med syv av våre norske landslagsspillere er det i neste uke også landslagsoppdrag for Sigvaldi. Island skal til Hellas og spille to treningskamper der. 

Men først er det altså søndag 2 x 30 minutter REMA 1000-ligaspill – hjemme mot Sandnes:

– Da blir det bare å omstille seg. Champions League er over for vår del – denne sesongen, sa vår toppscorer og bestemann i kveld – Simen.

PS!
Ingen lag er tidligere blitt slått ut av Champions League etter første gruppespill med så mange som 11 poeng.

PS2!
Gøran Søgard Johannessen sto på kampkortet, men kom ikke på banen.

PS3!
Henrik Ibsen tok plassen for en syk Torbjørn Bergerud. Unggutten fikk på sin 20-årsdag noen minutter etter pause, ble applaudert inn på banen av publikum og svarte med å redde en syvmeter.

PS4!
Og for første gang i de 14 Champions League-kampene pådro vi oss ingen utvisninger…FAKTA 
KOLSTAD – Pelister 34-27 (17-13)
Champions League, kampomgang 14
Trondheim Spektrum
Tilskuere: 4008
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Henrik Ibsen – Aksel Hald, Vetle Eck Aga 1, Sander Sagosen 4, Sander Rønning, Adrian Aalberg 4, Gabriel Setterblom 5, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 1, Gøran SøgardJohannessen, Simen Lyse 11(4), Thomas Boilesen, Sigvaldi Gudjónsson 8, Erlend Johnsen, Martin Hovde.
Toppscorer Pelister:
Uros Borzas 11
Utvisninger:
KOLSTAD: Ingen! – Pelister: 4 x 2 min

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus