På pinebenken i nesten 45 minutter – Kolstad

På pinebenken i nesten 45 minutter

Det var der Kolstad-supporterne satt etter at deres gutter leverte overraskende dårlig vare nesten hele tiden i de tre første kvarterene mot tabell-10er Sandnes. At det til slutt endte godt, med seksmåls-seier (31-25), var langt mer etter boka enn 14-15-stilling halvveis.

Simen Lyse pekte i intervju i går blant annet på bakspiller Emil Rodahl som en meget målfarlig kar – det samme om Kjetil Johansen, playmaker i tillegg til stødig avslutter – og god éner i lagets 5-1-forsvar. Det var en høyst betimelig «advarsel», skulle det vise seg. Før pause imponerte Rodahl med prikkskyting og fem scoringer – selv om han også bommet på fire skudd. I den siste halvtimen hadde vi god kontroll på lagets toppscorer. Men bortelaget hadde både en kantspiller på høyre (Martin Helland) og en sikker kar på streken (Jakob Lorentzen). Til sammen scoret de ni på 12 skudd.

Og så var det målvaktkampen. I første møte mellom lagene vant vi den overlegent. Før pause i dag tok Per Ingvald Bø revansje og reddet én mer enn det Torbjørn gjorde. Etter pause snudde bildet; Sandnes-målvaktene stoppet bare tre; Lars (3) og Torbjørn (6) med til sammen ni redninger. Viktig faktor i en kamp som tross alt endte godt.Men hvorfor i alle verden gjorde våre gutter dette så vanskelig – lenge?

Foto: Obelix Barbala

Magnus Gullerud – Mr. 100 % i dag, 4 på 4 – og stødig bakover, premie som vår beste fikk han også (i sterk konkurranse med Adrian, Simen og Aksel, skule jeg tro). Hva sa han om dagens litt «rare»? oppgjør:

– Vi fikk jo tidlig en ledelse, men så slurvet vi en del. Vi klarte ikke å komme til så mange gode løsninger. Angrepsspillet ble passivt, og det tok vi også med oss i forsvar.

Og hvilken forklaring på 45 minutters jevn kamp kom vår toppscorer, Adrian – syv mål på ni skudd:

– Vi var ikke skarpe nok før pause og slet mye med Rodahl som leverte imponerende prikkskyting. Jeg synes også at Sandnes spilte fornuftig. Vi gikk litt i fella deres; de bygde opp angrepene sine ganske rolig, for så å åpne vårt forsvar med effektive vendepasninger. I andreomgangen føler jeg vi var skarpere både i forsvar og angrep.

I den første halvtimen satt Sander på benken. Simen og Gabriel tok mye ansvar selv om skudduttellingen var så der. Simen endte likefullt opp med åtte scoringer. Seks ganger bommet han, men som han poengterte i intervjuet med ham i går; det gjelder absolutt ikke å gi seg selv om man ikke «setter» alle skuddene, og det fikk han også kred. for av trener Gomo etter kampen. Stian oppsummerte to ganske så ulike omganger blant annet slik:

– Angrepsspillet vår var ganske oppjaget uten Sander på banen. Vi spilte hurtig, men sidelengs og gikk på for mange halvsjanser. I forsvar ble vi litt for nølende. Etter pause løftet vi oss; å slippe inn bare ti, er godkjent.

Foto: Fotolars

Og om prestasjonen til enkeltspillere, Stian?

– Jeg synes Simen var god. Han sto bak mye i angrepsspillet, satte fart. Gullerud fulgte også opp prestasjonene fra de siste par kampene. Han har både gitt og tatt mye juling, og i dag også effektiv offensivt. I tillegg skal Adrian han stort pluss for sin effektivitet, og Aksel hadde et friskt bidrag, uredd satsing og med noen viktige scoringer for oss.

FAKTA 

KOLSTAD – Sandnes 31-25 (14-15)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena
Tilskuere: 1473   
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald 3, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 1, Sander Rønning, Adrian Aalberg 7, Magnus Langeland 1, Henning Limstrand, Gabriel Setterblom 3, Magnus Gullerud 4, Thomas Boilesen, Simen Lyse 8(1), Martin Hovde 1, Sigvaldi Gudjónsson 3, Erlend Johnsen.
Toppscorer Sandnes:
Emil Borg Rodahl 6
Utvisninger:
Kolstad: 2 x 2 min. – Sandnes: 2 x 2 min,

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO:
Obelix Barbala og Fotolars