Fra lett forkjølelse til banens beste – Kolstad

Fra lett forkjølelse til banens beste

Aldri har vi slått Nærbø med så mange mål – åtte – og bare én gang har vi scoret så mange – 36 – på jærbuene og aldri har vi sett Martin Hovde så god i kolstaddrakt som i kveld, da vi komfortabelt vant 36-28 (15-10).

Foto: Fotolars

Martin Hovde storspilte og skaffet Nærbø-forsvaret masse trøbbel!

Strekkollega Magnus Gullerud med adskillig mer rutine og gode prestasjoner å se tilbake på (var god også i kveld), sa det slik:

– Martin spilte en veldig god kamp. Han var flink til å stille seg i gode posisjoner slik at bakspillerne fant ham. I pausen snakket vi om at bakspillerne ikke måtte være så utålmodig, vente med å søke strek til strekspillerne var på plass og rakk å sette sperrer. Det ble bedre, og Martin som er en stor gutt med god rekkevidde, er ikke lett å ha kontroll på for motstanderne. 

Alt annet enn lett, som Nærbø-spillerne fikk ubehagelig erfare. Den to meter lange og drøyt 110 kilo tunge strekspilleren avsluttet ni ganger og traff blink på syv av skuddene. I tillegg gjorde han mye bra i forsvar – og det etter å ha vært litt forkjølet noen dager. Rundt 40 minutter på banen er også ukjent kost for vår ganske så ferske strekspiller, og det kjentes, innrømmet Martin etter at den forventede topoengeren var sikret:

– Jeg har en godfølelse, ja, sa en smilende BB («banens beste») og tilføyde:

– Jeg har hatt mange bra treninger i det siste. Endelig løsnet det også i kamp. Fikk god kontakt med bakspillerne, ikke minst Lyse, og da åpnet det seg mange muligheter.

Foto:Fotolars

Adrian Aalberg – 100 prosent uttelling – sikker også en gang fra 7meteren.

Da jeg spurte trener Stian om tre svært positive momenter i dagens kamp, var selvsagt Martin på «pallen»:

1)  Martin tok mulighetene som bød seg offensivt og var også veldig positiv bakover.

2) Adrian, bunnsolid – begge veier, 100 prosent uttelling, inklusive en syvmeter-scoring. Vi trenger sikre straffekast-takere…

3) Det kollektive forsvarsspillet før pause (slapp inn bare 10) og det kollektive angrepsspillet i andreomgangen (scoret 21).

Foto:Fotolars

Theodor Svensgård (11) tenker nok ikke på Torbjørn Bergerud med glede etter dagens kamp. Torbjørn reddet fire nærskudd fra kantspilleren.

Kveldens kamp, vår nestsiste i sesongens REMA 1000-liga, ga mulighet for å bruke hele spillerstallen bredere enn til vanlig. Gunstig. Av de som virkelig leverte er det all grunn til å trekke frem målvaktparet vårt – Torbjørn med 14 redninger og Lars med 6 (han sto de siste ca. 20 minuttene). Aksel Hald lot venstre fyre løs og traff godt (4 på 6), og Erlend Johnsen tok også godt vare på sjansene sine i andreomgangen han fikk på banen – full uttelling på sine tre skudd.

Det som ikke ga spesielt god grunn til å applaudere, var uttellingen før pause; ca. 57 prosent (Nærbø-keeper Halvor Nærland noterte jeg 10 redninger på den første halvtimen) og heller dårlige returløp, spesielt i andreomgangen da vi en periode øvde på 7 mot 6-spill. 

Så var det så passende som det kunne få blitt at Martin satte kampens scoringspunktum bare noen sekunder før full tid.

FAKTA 

KOLSTAD – Nærbø 36-28 (15-10)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena
Tilskuere:   1194  
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald 4, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 1, Sander Rønning, Adrian Aalberg 6(1), Magnus Langeland 1 , Henning Limstrand, Gabriel Setterblom 3, Magnus Gullerud 3, Thomas Boilesen 2, Simen Lyse 4, Martin Hovde 7, Sigvaldi Gudjónsson 2, Erlend Johnsen 3.
Toppscorer Nærbø:
Ole Nærland 5
Utvisninger:
Kolstad: 3 x 2 min. – Nærbø: 2 x 2 min.

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Lars R. Skaug / Fotolars