Slik er sluttspillet – Kolstad

Slik er sluttspillet

Visst er en seier i sluttspillet det gjeveste fordi det gir vinneren direkteplass i Champions League. Men det var også viktig av minst to årsaker å vinne serien: Seriegull og fordeler i oppsettet for sluttspillet.

Seriemesteren – altså Kolstad – får nemlig velge motstander både i kvartfinalen og evt. semifinale. Da velger vi blant de to laveste rangerte lagene i seriespillet, som fortsatt deltar i sluttspillet. Samtidig har vi også tilegnet oss en hjemmebanefordel, som betyr at vi starter med hjemmebane både i kvartfinale og en evt. semifinale og finale. Kamp nr. 2 i de respektive rundene vil da gå på bortebane. Hvis det står 1-1 i kamper, så vil en tredje kamp spilles på hjemmebane for Kolstad sin del.

I motsetning til forrige sesong da sluttspillet ble avviklet med best av fem kamper, går altså alle de tre rundene i år med best av tre kamper.

Lagene fra 1. til 8. plass i serien får plass i sluttspillet. Fem av lagene er allerede kvalifisert før onsdagens avsluttende kamper i REMA 1000-ligaen – nemlig: Kolstad, Elverum, ØIF Arendal, Runar og Drammen.

Men om de tre siste plassene er det helt åpent. Fire lag spiller om tre plasser; Bergen, Haslum, Nærbø og Halden, og det er bare ett poeng som skiller lagene. Det betyr at det blir stor spenning på mange arenaer. De tre førstnevnte har alle 23 poeng mens Halden halser rett bak, med 22 poeng.

Og hvilke kamper det blir:

* i Bergen hvor Viking TIF tar imot Halden
i Oslo hvor Bækkelaget er hjemmekamp mot Bergen HK
* på Jæren hvor Nærbø er hjemmelag mot Runar og
* i Nadderud Arena med Haslum som hjemmelag og med KOLSTAD på besøk.

Kampstart for onsdagens 26. og siste serierunde er naturligvis den samme, kl. 18:15. BSK mot Bergen HK sendes på TV2 sport 1, mens de øvrige kan sees på TV2 play.

Oppsettet for kvartfinalene blir gjort rett etter kampslutt.

Her er sluttspill-programmet

Kvartfinaler
Søndag 14. april, Kolstad Arena kl. 18:00
Onsdag 17.  april – 2. kvartfinale, bortekamp
En eventuelt 3. kamp: lørdag 20. april hjemmekamp kl. 18:00

Semifinaler
Onsdag 24. april – Kolstad Arena kl. 18:15.
Andre semifinale, mandag 29. april – bortekamp
 En eventuelt 3. kamp: lørdag 4. mai kl. 18:00 – Kolstad Arena

Finaler
Onsdag 22. mai klokken 18:15 – i Trondheim Spektrum
Andre finale, lørdag 25. mai – bortekamp
En eventuelt 3. kamp: onsdag 29. mai – Kolstad Arena kl. 18:15

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball