– og så blir det Halden i kvart´n – Kolstad

– og så blir det Halden i kvart´n

Klar seier (40-33) over Haslum i siste seriekamp og en ønsket valgsituasjon for kvartfinale-motstander i sluttspillet – Halden. Første møte, i Kolstad Arena allerede på søndag.

Det var ingen som ventet noe annet enn Kolstad-seier i Nadderud Arena. Faktisk så det slik ut også i Haslum-laget hvor venstresiden i angrep var utrolig tam. På motsatt side jobbet Moen Nilsen godt, ble toppscorer med syv selv om uttellingsprosenten ikke var mer enn ca. 50.

Et hjemmelag som hadde sin toppscorer (Lasse Lid) sittende skadet på tribunen og beste strekspiller (Vegard Tennfjord) leggskadet og ferdigspilt allerede etter drøyt ti minutter, ble lett match for seriemesteren. Mange tekniske Haslum-feil ble godt utnytter i raske kontringer.

Haslum spiller den hurtige håndballen som vi liker og ønsker å spille, sa Stian Gomo i intervju med meg i går. Fart ble det, begge veier, men vi satte langt flere enn hjemmelaget.

I FINAL8-møtet med Haslum lå bæringene foran oss med 7-3 etter drøyt ti minutter. I Nadderud Arena i kveld, hadde våre gutter tydelig bestemt seg for at det ikke skulle gjenta seg. 7-3 fikk vi også underveis i kveld, men da fordel Kolstad…

Et viktig moment i kveldens kamp var å sette Haslum skikkelig på plass – med tanke på å gå med godfølelse inn i en eventuell sluttspill-kvartfinale mot nettopp Haslum. Nå gikk resultatene i de andre kampene imot Haslum, som røk ut av sluttspillet. Dermed ble det altså Halden våre spillere «stemte frem» som motstander.

Bare for å minne om hvordan vi presterte i de to REMA 1000-kampene mot Jan Thomas Lauritsens Halden-mannskap: Hjemme 35-22-seier og borte topoenger med ett måls større margin – 30-22.

Et annet moment i dag for Gomo/Berge var å kunne gå rundt på mannskapet, la alle få godt med spilletid. Det fikk de. Kortest tid på banen var Gøran Søgard Johannessen – noen få minutter i forsvar, men han er i alle fall i gang igjen. Flott!

Interessant var det å se oss spille offensivt i forsvar. Vi var ute og prøvde oss både i indianer-spill (5-1) og også noen minutter i 3-2-1-formasjon. Det passifiserte hjemmelaget i ganske betydelig grad og som resulterte i mange tekniske feil.

Og når vi er inne på forsvarsspill, så var ikke det mer enn «så der». I bare én seriekamp tidligere denne sesongen har vi sluppet inn så mange som 33 – og det var faktisk i første serierunde da vi spilte uavgjort mot ØIF Arendal. Så skal det også sies at vi bare i fire kamper tidligere har scoret 40 og mer…

Stian nevnte for øvrig at vi for ofte har skutt motstander-målvakter litt for gode. Det gjaldt også erfaringene mot Nikolai Wiig. I dag skjøt vi Wiig ut av målet, men inn kom en 17-åring (Oskar Lindell) som spesielt etter pause sto i veien for mange Kolstad-skudd – syv i tallet.