«Vi skal vise hva vi er laget av» – Kolstad

«Vi skal vise hva vi er laget av»

Da vi innledet sluttspillet hjemme mot Halden, satt en småskadet Gabriel Setterblom på tribunen og fulgte sine lagkamerater slite tungt i nesten tre fjerdedeler av kampen. Det var neppe en særlig god opplevelse, eller hva, Gabriel?

«Uavhengig av hvordan det går, så er det alltid slitsomt å sitte på tribunen å se på kamper som du egentlig skulle ha spilt. Nå hadde Halden altså heng lenge, men så må vi huske at vi faktisk spilte mot et eliteserielag. Det er karer også på det laget som ikke gjør annet enn å spille håndball. At de treffer og vi ikke var så skarpe som vi kan være, det kan skje. Men så viste vi at det tross alt er klasseforskjell ved å vinne klart. Jeg vil ikke si at jeg var direkte bekymret for utfallet, ikke på noe tidspunkt i kampen. Men for all del, vi må være skarpere fra start i de kampene som kommer. Det er helt sikkert.»

Vi gjorde overraskende mange tekniske feil…

«Vi gjorde det, spesielt i førsteomgangen, og det var også mange uprovoserte feil, feil som resulterte i at vi fikk mål imot. Sånne svir ekstra; balltap og mål imot.»

Hva var det mest positive med kampen, med prestasjonen vår?

«Det var spesielt kult at Aksel tok tak, spesielt i andreomgangen, scoret flere på rappen og skaffet oss også straffekast. Litt rotete start, men så gir han seg ikke; det synes jeg er kult – viktig også at flere som Aksel meldte seg på. Utover det så sluttet de å spille syv mot seks da det var igjen et kvarter. Da hadde vi kontroll på innspill. Vi snørte igjen sekken på et vis.»

Det Halden kom med på søndag – det var vel ikke særlig overraskende?

«Nei! De er veldig lojale til sitt spill, og det kan klaffe. Men noen ganger spiller de på veldig høy risiko. Vi kan forvente å møte mye av det samme på onsdag, sikkert med et par justeringer.»

Når vi sliter så mye så lenge for så å vinne de siste 19 minuttene med 13-4; kan det også være et tegn på at vi er bedre fysisk trent enn dem?

«Det kan være, men jeg tror mest det går på at vi har så mange spillere med skikkelig vinnerskaller, med innstilling om at hver eneste kamp er viktig å vinne. Så ser du på de spillerne som kom i år og i fjor, spillere i en klasse for seg selv, men også at det gjør at vi andre kaster oss på. Og, ja, vi er veldig godt fysisk godt trent – men vi er også tøffe i hodet, når det gjelder.»

Hva var tema som ble brukt mest tid på under video-gjennomgangen før dagens halltrening?

«At vi må være mye tydeligere i kommunikasjonen vår i forsvar. På søndag så det til tider ut som vi ikke var helt enige. Vi må være tro mot de avtaler som gjøres. Fremover gjelder det å unngå alibi-satsninger og å være opptatt av å lage plass for hverandre. Det så forresten bra ut på treningen i dag.»

Hvor viktig er det å vinne i Halden i morgen og dermed slippe unna en tredje kvartfinale?

«Det blir viktig også fordi vi har spillere med en liten (skade)kjenning og med (Abelvik) Rød som er på vei tilbake – og derfor har godt av å få noen dager uten kampbelastning. I den sammenheng teller hver dag, og også derfor er en seier i morgen viktig.»

Gabriel på tribunen under kvartfinale nummer 1. Kvartfinale 2 i Halden i morgen – ser vi deg på banen da?

«Ja! Jeg syntes det gikk fint på trening i dag. Det føltes greit. Så jeg spiller i morgen.»

Og hvor sterk i troen er du på at vi tar seier nummer to – og dere spillere får «helgefri»?

«Den er sterk, den. I morgen skal vi vise hva vi er laget av!»

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim