Kolstad klare for semifinale etter seier mot Halden – Kolstad
Foto: Lars R. Skaug/FotoLars

Kolstad klare for semifinale etter seier mot Halden

Kolstad visste at det kom til å bli en tøff bortekamp mot Halden, etter at vi måtte slite lenge mot dem på hjemmebane. Det skulle vise seg at vi måtte på med arbeidshanskene denne gangen også.

Hva sier trener Stian til det vi presterte i kveld?

– Jeg er godt fornøyd med det vi presterte defensivt. Spesielt i førsteomgangen var strukturen bra. Også totalt sett var dette bedre enn på søndag. Men vi brenner så alt for mye.

For å ta noen av de faktiske forhold. Vi trengte 44 skudd for å score de 26 målene – uttelling 59 prosent, mens haldenserne med 23 mål på 33 skudd hadde uttelling 11 prosent bedre.

Målvaktene (Lars, ca. tre fjerdedeler av kampen, og Henrik Ibsen, på laget for en småsyk Torbjørn,) sto i veien for totalt seks skudd – Lars fire av dem. Haldens Nicolai Neupart reddet 11 skudd. 

Men så bidro vi sterkt til at haldenspillerne gjorde fryktelig mange angrepsfeil. 19 noterte jeg – vi hadde åtte, og det er vel godkjent?

– Å spille jevnt med tabellsyver Halden i 40 minutter i første kamp og ganske så jevnt hele denne kampen, var kanskje overraskende for noen. Burde forskjellen vært større mellom de to lagene Stian?

– La gå at vi ikke var på topp, men vi skal ikke se bort fra at Halden nå presterte to gode kamper mot oss. De kriget oss i perioder ut av stilen og klarte å dra ned tempoet i kampen.

Så er det slik at nå som det er sluttspill, så er det avansement det handler om, og derfor er det ekstra gledelig at vi allerede i kveld er klare for semifinale, og at spillere og trenere får en kjærkommen kampfri helg. Det kan smake godt etter en hektisk kampperiode de siste månedene, eller hva, Stian?

– Absolutt, jeg tror en kampfri helg vil gjøre oss godt før vi skal spille semifinale på onsdag i Kolstad Arena 

Og semifinale-motstander får vi velge; det blir å velge enten Drammen (slo Runar også i dag med ett mål – 28-27) eller ØIF Arendal som tok sin andre seier (33-28) over Nærbø. Hvem blir det?

– Vi har ikke snakket om det ennå. Vi trenger vel heller ikke velge før i morgen siden Elverum og Bergen spiller først da.

FAKTA
Halden – KOLSTAD 23-26 (10-13)
Sluttspillet kvartfinale 2
Klar for semifinale etter to seire
Halden Arena
Tilskuere:  ca 1000
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Henrik Ibsen – Aksel Hald 1, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 6, Sander Rønning, Adrian Aalberg 6(4), Magnus Langeland 1, Henrik Hestbek Nielsen, Gabriel Setterblom 2, Magnus Gullerud 2, Thomas Boilesen, Simen Lyse 4, Martin Hovde 1, Sigvaldi Gudjónsson 3, Erlend Johnsen.
Toppscorer Halden:
Mikkel Madsen 7(1)
Utvisninger:
Kolstad: 3 x 2 min. – Halden: 2 x 2 min.

Tekst: Tore Sæther / Kolstad Håndball
Foto: Ida/TittMelhuus og Lars R.Skaug/Fotolars