Trommene fant de på finn – Kolstad

Trommene fant de på finn

Enhver håndballklubb med ambisjoner har – eller ønsker seg – en supporterklubb. Det varte en stund før Kolstad fikk en slik, men i september i fjor skjedde det:

– Jeg har vært på internasjonale mesterskap i herrehåndball. Tribune-atmosfæren i mesterskapene fascinerer meg, og etter å ha kommet hjem etter VM i 2019, begynte tanken om en supporterklubb for Kolstad å ta form. Lasse (Johansen) hadde allerede etablert en facebook-gruppe. Jeg lot mine tanker om en supporterklubb ligge i bero, forteller Ina Dahlen, sammen med Lasse pådriver for det som skulle komme: 

I fjor høst var det dags for å stifte en supporterklubb. Og navn?

– Det var mange forslag. Noen tenkte også på «RAMP», i denne sammenhengen, men det ble vi enige om ble feil. «RAMP» er klubbens greie, supporterklubben er frittstående. Navnet ble altså «Sørsia», som også speiler områdetilhørighet, sier Ina.

Med hjelp av medlemskontingent, loddsalg på tv-sendingene på Kolstad Arena av våre bortekamper i Champions League, frivillige bidrag og én sponsor – Elektriker 1 – så har Sørsia skaffet seg 10-12 trommer, og de fant de altså på finn.no og betalte mellom tre og fire tusen kroner for.

Det er ikke flommet over av innmeldelser i den nye klubben, enhver begynnelse kan være vanskelig. Enn så lenge er det på det meste mellom 10 og 15 som på hjemmekampene sitter på C2-feltet i Kolstad Arena og forsøker å lage litt liv – og klarer det, med tromme-slag og heiarop. Ina ønsker seg mer og at flere deltar:

Foto: Ida/TittMelhuus

– En ting er at vi skulle ønske at alle medlemmer skaffer seg billett på C2/C3-feltet slik at vi sammen kan lage mer trykk. Folk er litt redde for å reise seg å klappe og heie, ser det ut til. Det blir med litt høflige klappsalver når vi scorer, sier Ina og tenker på noen av de internasjonale arenaene hun har opplevd og den tribunekulturen som møter oss der – i Paris for eksempel.

Men spillerne setter pris på det Sørsia gjør på hjemmekamper: «Jeg synes Sørsia er et kult initiativ. De lager lyd. Så hadde det vært fint om de fyller sitt tribunehjørne nede ved det ene målet og «farger» det rødt,» sier for eksempel Gabriel Setterblom – og det siste ønsker Ina og de andre «sørsiderne» også. Så langt har det ikke vært så lett, å få klubbmedlemmer som i årevis har hatt sitt faste sete andre steder på tribunen til å skifte sete.

Og apropos samspillet mellom spillere og supportere. Det er spesielt to av spillerne som etter kampslutt er flinke til å komme bort til den harde kjerne fra Sørsia og takke dem for støtten, forteller Ina; Aksel og Sigvaldi. Supporterne setter stor pris på det!

Sørsia er altså i sin spede begynnelse. Men med det engasjementet som er rundt Norges beste herrehåndball-lag og i en by med mer enn 200 000 innbyggere, da er det ingen overdrivelse å antyde at det er god plass for mange, mange flere enn de 44 som enn så lenge er medlemmer. 

Den harde kjerne Sørsia-supportere under oppvarming til sluttspillkamp nummer én. Bak fra venstre: Tone Bratseth, Ina Dahlen, Tine Kristiansen, Camilla Skaret og Synnøve Kristiansen. Foran f.v.: Kai Erik Kristiansen, Hege Hoem Spjøtvold, Lise Løkkeberg, Anny Løkkeberg og Lasse Johansen. (FOTO: Tore Sæther)

På Sørsia sin hjemmeside (se lenke) kan dere melde dere inn i supporterklubben – og bidra til å skape enda mer høyrøstet og klappende feststemning når kaptein Sigvaldi og hans mannskap spiller opp.

https://sørsiasupporterklubb.no/

Sørsia-styret

Sørsia, som i dag har 44 medlemmer, er etablert på «skikkelig» vis blant annet med registrering i Brønnøysund-registeret.
Dagens styre, ledes av Lasse Johansen, består i tillegg av Synnøve Kristiansen, Camilla Skaret, Tone Bratseth og Ina Dahlen.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball