For en forrykende innledning – Kolstad

For en forrykende innledning

Det startet med forrykende fem åpningsminutter, med fem scoringer, ingen baklengs og et solid grep på første semifinale mot Drammen. Selv om resten av kampen ble ganske jevn, følte jeg aldri at dette kunne ende opp med jevn kamp – eller det som verre er – helt til slutt.

Lagkaptein Sigvaldi åpnet scoringskontoen. Så fulgte «come back-Rød» opp, likeså Sander S., Rød igjen og så Sigvaldi for andre gang.

Tre av disse fem første målene kom på kontringer etter Drammen-feil. Det skulle bli mange av dem utover i kampen – både Kolstad-kontringer og Drammen-balltap. Som Sigvaldi sa etter at det hele var over og vi sto med 32-26 og 1-0-ledelse i sluttspillsemifinalen som altså skal spilles som best av tre kamper:

– Drammen er et bra lag. De spiller hurtig håndball med høy risiko. Jeg er egentlig imponert.

Det stemmer absolutt, og vi var riktig så gode til å straffe gjestene for risiko-håndballen deres – i alle fall en god stund. Femmålsscorer Sigvaldi igjen:

-Jeg synes de 12-13 første minuttene var nesten feilfrie.

Det har han nok rett i. Drammen scoret ikke før det var passert åtte minutter. Da hadde vi skutt fem baller bak DHK-keeper Myhr, som i den første halvtimen ble stående igjen med bare tre redninger – halvparten så mange som det Torbjørn presterte.

Etter pause snudde for øvrig keeperduellen – til fordel Myhr, som reddet åtte skudd; Torbjørn tok bare ett.

Riktig hyggelig var det å se Magnus Abelvik Rød på banen igjen etter sin alvorlige fotbruddskade, en skade han pådro seg under EM i midten av januar. I kveld var han på banen de første ti minuttene og drøyt ti minutter etter pause. Å være tilskuer til «venstrearmingens» enorme kliv og sterke gjennombrudd – i tillegg til ruvende forsvarsspill – ja, det resulterer virkelig i smilemunn.

Etter 5-0 og seksmålsledelse både på 8-2, 9-3 og 10-4, roet det seg litt før det igjen røynet på for drammenserne; 6-12 og 8-14. Men etter 5-0 så var altså resten av omgangen jevnspilt – pauseledelse 20-15. Nesten halvparten av våre scoringer kom i kontrings- og ankomstfasen.

For Drammen var beste vei til scoringer via strekspiller August Storbugt. DHK-erne var riktig flinke til å finne ham og han takket for servicen med å score seks mål på seks skudd.

Så trodde jeg, håpet i alle fall, at vi skulle komme ut like overbevisende etter pause som vi startet kampen, men den gang nei. Sigvaldi:

– Vi burde egentlig ha skaffet oss så stor ledelse at vi kunne ha safet kampen inn. Men i stedet startet vi andreomgangen litt sløvt, litt passivt og gjorde noen dumme tekniske feil. Dermed ga vi Drammen kontakt.

Just presis. Etter fem spilte minutter i andre omgang hadde Team Kjelling heng på oss; 19-21. Men det føltes fortsatt ikke som om seieren var i spill.

– Vi kontrollerte bra etter hvert, konstaterte Sigvaldi.

Og hva så med returen i Drammenshallen, da blir det vel enda mer full fart, fra løpsvillige og raske DHK-gutter?

– Ja, jeg venter at de kommer ut og tar enda større risiko, sa kaptein Gudjónsson. Men hvorfor ikke sage av DHK-greinen og takke for følge når ledelsen var på fem-seks mål og vi var slik i dytten?

– Det er ikke så lett som man kanskje kan tro når man føler å ha full kontroll og leder for eksempel 8-2. Å holde oppe tempo og nivå da, kan være vanskelig.

På en forestilling hvor snaut 1500 tilskuere slapp å sitte neglebitende lengst frem på stolsetene, var det en del enkeltprestasjoner som virkelig fikk kolstadsupporterne både til å smile – og applaudere. Jeg husker for eksempel:

* noen av de tidlige kontringene; enorm god fart og overbevisende skyting
* Simens froskeskudd avfyrt fra høyt, høyt over bakken – i tillegg til en piruett som satte DHK-forsvaret sjakk matt – selv om skuddet smalt i målrammen.* Sander sitt kontante underarmsskudd til 11-5.
* Sigvaldis snikende posisjonering fra kant til strek, oppdaget bare av Simen og høflig takket for serveringen med skudd til 20-15-ledelse.
* og også samspillet mellom Simen og Adrian – luftpasning fra midtback til innflyvning fra kanten – og måååål!

PS!
Drammen har vært betydelige skaderammet denne sesongen. De kom til Trondheim i dag med bare 13 spillere. I tillegg fikk de én av sine aller beste og viktigste kort, Trym Johnsen, skadet i hoftrn før kampen var halvspilt. Han kom ikke på banen etter pause.