Egentlig ikke truet – klar for finalespill – Kolstad

Egentlig ikke truet – klar for finalespill

Vi er klare for sluttspillfinale igjen. I perioder spilte vi i kveld riktig bra i Drammenshallen, ikke minst defensivt. Første semifinale slo vi Drammen med seks; i kveld ble det fem foran; 28-23 (14-12). Dermed slipper vi en tredje kamp.

I første semifinale mot Drammen slo vi knock out på motstanderen i strålende åpningsminutter. I Drammenshallen i kveld gjorde vi det samme, i åpningsminuttene – men i kveld i åpningen av andreomgangen. 14-12-ledelse halvveis endte med 28-23-seier, og underveis lå vi så mye som åtte foran (21-13).
Selv om Drammen kom litt nærmere, sikret vi oss finalespill med grei margin.

Den første finalen spilles onsdag 22. mai, i Trondheim Spektrum.

Det smalt godt i mange tøffe dueller foran et godt besøkt Drammenshallen. Vi pådro oss seks utvisninger. Så mange har vi bare én gang tidligere denne sesongen (i NM, serie og sluttspill) fått – bortekampen i serien mot Elverum.

Drammen fikk bare to ganger to fingre i været av dommerne; til gjengjeld mente kamplederne at en albue fra August Storbugt i halsen/haken på Sander fortjente rød kort.

– Vi var bra i dag, spesielt defensivt, og Torbjørn tar mye. Jeg er fornøyd med at vi avgjøre kampen om finalespill på to kamper. Drammen er et godt lag. De har mange unge, talentfulle spillere, og de løper på alt, kommenterte Sander til TV2 etter at seieren var spilt i havn. Og til rødkort-hendelsen?

– Jeg synes det var klart rødt, svarte Sander og fikk medhold i den oppfatningen av TV2-ekspert Bent Svele.

Torbjørn som vant målvaktduellen og hadde en redningsprosent på drøyt 40 ga også uttrykk for at han var fornøyd med å være finaleklar på to kamper:

– Så var det gøy at det var så mye folk i hallen. Det er artigere å spille da.

Hva mente trener Berge? Blant annet at prestasjonene våre svingte mye, noe veldig bra og noe ikke så bra, og:

– Drammen utfordret oss med mange offensive forsvarsformasjoner. Nå blir det en viktig oppkjøringsperiode – siden det er noen og tjue dager til finalespillet starter, sa Christian og ga også uttrykk for at han var godt fornøyd med å få gitt  Magnus Abelvik Rød verdifulle minutter på banen i kveld.

Noen individuelle spiller-momenter:

* Lagkaptein Sigvaldi var et strålende uromoment for DHK. Ikke bare scoret han noen fine mål (7 på 7 skudd); jeg smilte bredt på et par trick-prestasjoner. Sigvaldi var også den ball-snapperen vi vet han er; leser spillet, kjapt ut i ballbanen og til kontra. Bravo!

* Sander tok flere ganger tak i et angrepsspill når det gikk litt i stå; flere flotte individuelle prestasjoner – fem scoringer på åtte skudd – og på viktige perioder, ikke minst før pause.

* Torbjørn vant målvaktduellen mot DHKs Andreas Myhr. I første semifinale var Myhr hyppigst skuddstopper – ikke i dag. Torbjørn endte med over 40 i redningsprosent, Myhr med 31%

* Magnus Abelvik leverte herlig effektive minutter (ca. 15) før pause, og for noen froskeskudd!

* Så var det artig å se Sander Rønnings oppofrende forsvarsspill da han fikk spille hele andreomgangen. To scoringer endte det også med (på to skudd). Førstevalg Adrian på venstrekanten var ikke heldig med sine skudd denne gangen. Solid gjort da å komme inn fra benken for å ta 7meter åtte minutter ut i omgangen. Keeper Myhr var sjanseløs.