«Vil gjerne ha Gullerud som mentor» – Kolstad

«Vil gjerne ha Gullerud som mentor»

Sigvaldi Gudjónsson får islandsk selskap. Den snaut 25-årige strekspilleren Sveinn Johannsson kommer fra 2. bundesliga i Tyskland og blir Kolstad-spiller neste sesong. 

«Det var agenten min som tok kontakt og fortalte at Kolstad muligens var interessert i å hente meg til neste sesong.»

Sveinn Jóhannsson; 23.03.2024;GWD_TuS_N_Lübbecke

Hvordan reagerte du på denne henvendelsen?

«Jeg ble selvsagt riktig interessert med det samme. Jeg hadde jo hørt om dette prosjektet i Kolstad hvor det er en rekke klasse-spillere. Det er jo omgivelser som jeg veldig gjerne godt kunne tenkt meg å prøve meg i. Og når muligheten nå kommer til å spille sammen med en rekke veldig gode spillere og også i Champions League, da er jeg så klart veldig interessert.»

Har du snakket med Janus og Sigvaldi om Kolstad?

«Nei, det har jeg faktisk ikke gjort. Det hele gikk ganske så fort, synes jeg. Det var faktisk ikke tid til å spørre. Men når jeg fikk en slik mulighet, var det bare å gripe den sjansen.»

Hvor lang kontrakt har du nå skrevet på med Kolstad?

«De tilbød meg en ettårskontrakt med start fra i sommer. I Minden har vi fem kamper igjen av sesongen, som er ferdig om en drøy måned. Siste kamp 1. juni. Deretter tar min kone Freya og jeg med våre ting til Trondheim, reiser til Island for en liten ferie og er tilbake i Trondheim til sesongoppkjøring.»

Hvordan spiller får Kolstad i Sveinn Jóhannsson?

«De får en spiller som vil utvikle seg selv hele tiden. Jeg prøver å bruke hver eneste dag til å bli bedre. Trene hardt. Jeg liker ikke å gjøre ting rolig, det skal være «knall på» hele tiden. Jeg vil bare arbeide riktig, riktig hardt for å få det beste ut av mulighetene. Så får Kolstad en spiller som også liker å jobbe i et kollektiv hvor man finner løsninger som et lag.»

Og så har du allerede vært på snarvisitt i Trondheim?

«Det stemmer, for et par uker siden. Da var det både fysisk sjekk og en prat med Gomo. Fikk også tid til å kikke litt rundt med tanke på sted å bo. Nå har vi landet også det, i Melhus.»

Leilighet på plass og lege-/fysisk sjekk gikk kanskje også bra…?

– Det gjorde det, bekreftet Sveinn med et smil.

Sesongen i Minden i 2. bundesliga, har det vært en sesong uten skader?

«Det har det. Jeg har spilt alle kamper – så nær som den siste, hvor jeg sto over på grunn av en liten kjenning og ikke alvorlig sak.»

Er du først og fremst en forsvarsspiller eller en «toveisspiller»?

– Jeg er en toveisspiller. Jeg håper at jeg skal bidra i begge ender av banen, det vil jeg veldig gjerne. Jeg har jo en strekspiller «foran meg» i Gullerud, er riktig, riktig god strekspiller som også er en god forsvarsspiller. Jeg kan godt se for meg å ha ham som mentor. Forresten har jeg også fått vite at han har spilt i Minden. (Det stemmer – fra 2016 til 2020.) Jeg har hørt mange gode ting om han og gleder meg til å lære av ham. 

Sveinn Jóhannsson; \; 23.03.2024;GWD_TuS_N_Lübbecke

FAKTA

Sveinn Jóhannsson
25 år (16. juni)
Født i Danmark (Århus) og bodde der i seks år
196 cm og 102 kilo
Høyrehendt strekspiller
Klubber:
Fjölnir (Reykjavik) 2014-2018
IR Reykjavik 2018-2019
SønderjyskE (Danmark) 2019-22
Skjern (Danmark) 2022 (halv sesong)
GWD Minden (Tyskland) 2023 (halvannen sesong)
Kolstad fra 2024/25 – på ettårskontrakt
Landskamper:
Debut i 2019 – 12 kamper, 24 scoringer

Nøkkeltall fra årets ligasesong i GWD Minden:
* 64 scoringer – uttelling, 70%
* 12 assists
* 18 tekniske feil
* 27 utvisninger, 1 rødt kort
(Kilde: 2.HBL)

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball