Benedikt 10 mål og full uttelling – Kolstad

Benedikt 10 mål og full uttelling

Vår kommende islandske playmaker, Benedikt Gunnar Óskarsson, gjorde en strålende kamp da Valur i går slo greske Olympiacos SFP 30-26 i den første av finalene i EHF European Cup.

Benedikt var Valurs toppscorer med 10 fulltreffere og 100 prosent uttelling. 21-åringen bekreftet med sin prestasjon det som har skapt Kolstads interesse for unggutten; en kreativ playmaker som også er meget målfarlig – en type som på mangt og mye ligner på Janus Smarason:

– Han har noen av de samme ferdighetene, bekreftet Stian Gomo da vi snakket med ham i slutten av januar og det var klart at Kolstad hadde signert en toårs-kontrakt med Benedikt.

I gårsdagens europacupfinale holdt grekerne godt følge til pause – 14-14, men i den siste halvtimen sørget islendingene for å understreke sin imponerende hjemmestatistikk – bare seire.

I tillegg til timålsscorer Benedikt, spilte veterankeeper Björgvin Pall Gustavsson en meget viktig rolle. 38-åringen gjorde 13 redninger og endte med en redningsprosent på 33.

Returkampen mot Olympiacos spilles i Hellas førstkommende lørdag – da vi er i aksjon i andre sluttspillfinale mot Elverum, i Terningen Arena.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Arena
ARKIVFOTO: Valur Handbolti