Puh – det var nære på… – Kolstad

Puh – det var nære på…

Våre gutter var i fyr og flamme; skjøt ut av startblokkene, ledet 3-0 før det var spilt tre minutter og 7-1(!) etter drøyt seks minutter. Da fant Elverum-trener Børge Lund grunn til å ta en time out. De svart-hvite kom seg etter hvert til hektene og gjorde at det hele til slutt ble en mega-spennende duell om den første finaleseieren – 30-28 (17-13) – til oss!

Foto:Ida/TittMelhuus

Vi hadde spilt tre kamper mot Elverum tidligere denne sesongen. Det har vært ganske så jevne dueller; ett- og fem-målsseier i ligaen, og pluss fire til oss i cupfinalen. Derfor var det nok flere av de drøyt 5000 på tribunen (hyggelig mange i fin-fin-været) som kløp seg i armen da vi skjøt fart, kontret godt, skjøt presist. Morten Nergaard var ikke i stand til å stoppe hverken, Magnus Abelvik Rød – fenomenal kamp i kveld, både offensivt og defensivt – Magnus Gullerud og Sander Sagosen som slo an tonen til 3-0. Og etter tre-fire minutter til, banket Rød inn nok én, Sigvaldi Gudjónsson to, og Simen én. 7-1! – innimellom vår scoringsstripe fikk Magnus Søndenå hull på scoringsnullen for gjestene.

Men selv om kampen ble jevnere og jevnere – ikke minst takket være et godt og offensivt Elverum-forsvar, som førte til at vi gjorde litt for mange tekniske feil, så var Elverum aldri helt a jour – heller ikke etter pause. Førsteomgangen ble avsluttet med en flott Sigvaldi-prestasjon – til firemålsledelse og scoring i omgangens aller siste sekund.

Etter en andreomgang som gikk litt i rykk og napp, som viste at Elverum – som ventet – er et lag som gir oss skikkelig fight, hvilke inntrykk satt Sigvaldi igjen med etter at den første finaleseieren var sikret?

– Vi scoret 30, men jeg synes ikke vi var på vårt beste. Blant annet synes jeg vi ikke løper nok kontra på dem. Vi har egentlig ganske mye vi kan forbedre, og i det siste minuttet var jeg faktisk litt nervøs.

Foto: Ida/TittMelhuus

Og så viste – nok en gang – Simen at han både kan og tør og frosket inn vårt siste mål, til 30-28 – som holdt, også takket være den siste av Torbjørns 16 redninger.

Adrian Aalberg fikk bestemannspremien. Han leverte en super angrepskamp; scoret på sine tre skudd fra kanten og satte også alle de fire syvmeterne vi fikk. Hva tenkte Adrian like etter den etter hvert superspennende kampen – med lykkelig Kolstad-utfall:

– Det var intenst, tungt og varmt. Vi fikk jo en helt rå start, men falmet litt etter hvert. Dette var en sykt artig kamp å spille. Finaler mot Elverum er som to boksere som står og slår på hverandre…

Og så går det an å konkludere med et par-tre Sander Sagosen-setninger:

– Fin kulisse, moro-kamp. Deilig start, men så prestasjoner som gikk opp og ned. Vi scorer 30 mål, men likevel bommer vi litt for mye – jeg bommer mye – men vi viste igjen at vi er best når det gjelder. Vi vinner og leder 1-0.

PS!
Finale nummer to spilles i Terningen Arena på lørdag, avkast klokken 18:15. Overføres i TV2.
PS2!

Magnus Søndenå fikk premie som beste Elverum-spiller. Han er som kjent Kolstad-spiller neste sesong…

FAKTA

KOLSTAD – Elverum 30-28 (17-13)
Sluttspillet, finale 1
Trondheim Spektrum
Tilskuere:   5032 
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 3, Sander Rønning, Adrian Aalberg 7(4), Magnus Langeland 1, Gabriel Setterblom, Magnus Gullerud 3, Simen Lyse 4, Martin Hovde, Sigvaldi Gudjónsson 4, Erlend Johnsen, Magnus Abelvik Rød 8, Henrik Hestbek Nielsen
Toppscorer  Elverum:
Simen Søgaard 7
Utvisninger:
Kolstad: 5 x 2 min.  –  Elverum: 4 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
Foto: Ida/TittMelhuus