For en thriller – for et surt tap – Kolstad
Foto: Ida/TittMelhuus

For en thriller – for et surt tap

Kveldens sluttspillfinalekamp nummer to, var nok et bevis på at det ikke er over før det er over – ikke minst i håndball, en publikumsidrett som engasjerer til siste sekund og som er begeistrende spennende og flott – så lenge «ditt» lag vinner.

Det gjorde det ikke i kveld – hvis du heiet på de røde kolstadspillerne. Jeg satt flere ganger i løpet av ordinær spilletid med en følelse av at nå var vi i ferd med å sage av Elverum. Så feil kan man altså ta! 

Børge Lunds mannskap har en imponerende evne til å slå tilbake selv om de tilsynelatende ligger utenfor skuddhold. Det har de bevist tidligere og gjorde det igjen i kveld. Forskjellen våre tidligere møter med Elverum var at denne gangen klarte de ikke bare å ta oss igjen, men å slå oss. Og da blir det altså en tredje finale for å avgjøre hvilket norsk lag som skal spille Champions League kommende sesong.

Foran en fullsatt Terningen Arena gjorde vi som i Trondheim Spektrum, dro i fra allerede fra første scoring. Halvveis i første omgang lå vi seks foran (9-3), ikke minst takket være effektive aksjoner fra Norges beste keeper (Torbjørn).

Vi økte forspranget de nærmeste minuttene til 12-5 og 13-6. Men så kom Elverum godt i gang med sitt syv-mot-seks-spill, og til pause hadde vi bare tre måls forsprang. Elverum kom aldri helt a jour – før i siste sekund som altså betød ekstraomganger. Det avgjørende målet sto Tobias Grøndahl for, på straffe. Jeg synes for øvrig det var rart at antall straffekast var så ujevnt dømt: Elverum fikk 11 straffekast, vi bare to. Så ulikt opplevde i alle fall ikke jeg forsvarsaksjonene. Typisk derfor også at den avgjørende scoringen – til 41-40 – da 4. ekstraomgang var i ferd med å ebbe ut også kom på straffekast – ca. fem sekunder før det hele var over.

Så var det selvsagt en veldig glad Elverum-trener Børge Lund som etter kampen sa at han var både superglad og superstolt. Han hadde grunn til det. Og hvilke tanker gjorde «vår mann», Stian (Gomo), seg om det nærmest ville basketaket mellom Norges to beste lag?

– Vi tok ikke muligheten når vi hadde den mot slutten av ordinær tid. I første omgang gjorde vi for mange dårlige valg. Det ble gjort for mange tidlige feil i angrep, og det fikk også konsekvenser.

– Men spillerne skal absolutt ha for at de kriget hardt. Det kostet, og det så vi ikke minst i ekstraomgangene. Vi sto i det, og heseblesende ble det. I ekstraomgangen var det vi som måtte jage, og det så lovende ut da Gullerud satte 40-40. Men så fikk vi altså nok en syvmeter mot oss som Grøndahl avgjorde matchen på.

Foto: Ida/TittMelhuus

– Garderobe-praten da det hele var over – hvordan var den?

– Sulten på revansje var tydelig. Onsdag skal vi snu marginene til vår fordel, sa Stian.

Vi må altså ut i en tredje finale for å spille om Champions League-billetten. Kampen går i Kolstad Arena førstkommende onsdag; avkast klokken 18:15. Tipper det er lurt å være tidlig ute. Vi skal vel fylle hallen og vise at vi kan støtte våre gutter på minst like overbevisende og støyende vis som det Elverum-supporterne klarer.

PS!
Et lite tilbakeblikk på sluttspillfinalen forrige sesong, som da ble spilt best av fem: Vi startet hjemme med seier, tapte borte (sesongens eneste tap mot norsk motstander), vant hjemme og sikret oss Champions League-billetten med 29-27-seier i Terningen Arena.

FAKTA
Elverum – Kolstad 41-40 (etter 4. ekstraomganger)
Sluttspillet, finale 2
Terningen Arena
Tilskuere:   2514 – fullt! 
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 6, Sander Rønning, Adrian Aalberg 8(1), Magnus Langeland 1, Gabriel Setterblom 1, Magnus Gullerud 3, Simen Lyse 8, Martin Hovde 1, Sigvaldi Gudjónsson 9, Erlend Johnsen, Magnus Abelvik Rød 3, Henrik Hestbek Nielsen
Toppscorer Elverum:
Tobias Grøndahl 11(9)
Utvisninger:
Elverum: 3 x 2 min. –   Kolstad: 5 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
Foto: Ida/TittMelhuus og Ulrikke/Kolstad Håndball