«Vi er enormt revansjelystne» – Kolstad
Foto: Ida/TittMelhuus

«Vi er enormt revansjelystne»

Det gikk noen kuler varmt under lørdagens sluttspillfinale mot Elverum – ikke bare på banen. En del av tilskuerne fyrte skikkelig. Torbjørn Bergerud var én av våre spillere som ble «påspandert» noen klare meldinger. Hva ble sagt – eller ropt – Torbjørn?

– For å være ærlig, det er ikke alt sånt jeg får med meg. Jeg hører noe, og så har jeg denne megafonen, eller hva det er for noe, i øret i 30 samfulle minutter. Men selv om de sto der og gaula og ropte sikkert i forsøk på å sette meg ut av spill, så synes jeg ikke de lyktes så veldig godt med det i alle fall. Jeg følte ikke at det gikk ut over min prestasjon.

Det siste er det ingen tvil om. Torbjørn hadde 17 redninger. Til sammenligning; Elverum-keeperne Morten Nergaard og Vegard Bakken Øien sto til sammen i veien for 12 av våre skudd. 

Men var det slik at det haglet med meldinger direkte mot Torbjørn?

– De ropte i hvert fall navnet mitt. Jeg tenkte litt at de heier vel på meg siden de roper navnet mitt, sier Torbjørn med et smil og legger til:

– Så var det visstnok noen andre meldinger – både til spillere og trenerne, meldinger som ikke var ok, uten at jeg fikk med meg alt dette. De forsøkte vel å lage liv. 

– Jeg synes at man kan heie på eget lag, først og fremst, så kan man også gjerne komme med noen slengbemerkninger til motstanderne – for å prøve påvirke litt. Men man bør tenke seg litt om slik at man ikke går over grensen. Lørdag var det i alle fall én bemerkning mot en spiller som jeg ikke synes er i orden.
– Men nå gjelder det å legge dette bak oss og se frem mot den avgjørende kampen i morgen.

Foto:Ida/TittMelhuus

I elitespillernes kåring av sesongens spillere på de forskjellige posisjonene, der har vi med fire spiller; Torbjørn, Vetle, Gabriel og Simen –  Elverum én (Kasper Lien). Hvordan skal vi vise hjemme i Kolstad Arena at vi også er Norges klart beste lag?

– Vi har vist gjennom hele sesongen at vi er det beste laget i Norge. Så har vi nå fått den gleden å skulle få spille den siste og avgjørende kampen foran vårt eget publikum og på vår egen hjemmebane. Det er ingenting som er bedre enn det. 

I den første finalen ledet vi 7-1 etter 6 minutter og vant så vidt. I finale nummer to ledet vi 13-6 etter 19 minutter – og tapte. Hvorfor maktet vi ikke å holde på klare ledelser, tror du?

– Nå er det jo slik at alle kamper svinger litt, og så har våre «daler» vært litt for dype – og kanskje også vart litt for lenge, noe som har gjort at Elverum har kommet inn i kampen(e) igjen. Da blir det vanskelig. Elverum står klare, de, og tar muligheten når den byr seg. For oss gjelder det å få kortet ned de dårlige periodene.

For å ta revansje for lørdagens nederlag; er det noen form for «triggerord» dere bruker i forberedelsene?

– Vi sitter i alle fall alle med en enorm revansjelyst. Det er en gjeng med innbitte karer som i morgen ønsker å vise seg frem fra en bedre side enn sist. I finalespillet har vi  ikke levert hundre prosent i seksti minutter. Det ønsker vi å få gjort noe med og avslutte sluttspillet, og sesongen, med en topp prestasjon over hele linjen.

Og for å gjøre det, må vi i alle fall forbedre oss betydelig i syv mot seks-spillet – både offensivt og defensivt. Hvordan ser Torbjørn det fra sin posisjon – har han samme følelse som meg – at vi har et godt stykke å gå på dette området?

– I forsvar er det selvsagt en stor utfordring fordi vi blir stående med én spiller mindre. Motstanderen har jo et overtall et eller annet sted. Og Elverum spiller syv mot seks på en veldig bra måte. De spiller seg ofte til gode sjanser og har gjort få tekniske feil. I begge de to første finalekampene i sluttspillet har de lyktes ganske bra. Så får vi gjøre vårt for å demme bedre opp for dette spillet i morgendagens tredje finale. 

Målvakter er halve laget i håndball. (Gammelt jungelord – som fortsatt gjelder). Vi vant altså keeper-duellen klart, og da burde vi vel strengt tatt også kunne vinne kampen…

– Tja, det er jo mange ting som spiller inn. Selv om vi vinner målvaktskampen, så kan vi for eksempel tape tekniske feil-kampen. Nå ønsker vi i morgen i alle fall å komme ut med en topp-prestasjon over hele linjen. Få vist på ordentlig hvor gode vi er – i en hel match.

Foto: Anders Bergheim

Til slutt, Torbjørn; hvor sterk er godfølelsen din foran den sitrende spennende og viktige tredje sluttspillfinalen – hvor vinneren altså får en plass i Champions League kommende sesong?

– Den er veldig sterk! Og så vet vi at på en bra dag, så er vi bedre enn Elverum. Det skal vi være!

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TittMelhuus og Anders/Kolstad Håndball