E´de´mulig – JAAA! – Kolstad

E´de´mulig – JAAA!

Den tanken fløy gjennom hodet på meg da det sto igjen ett minutt av ordinær tid, stillingen var 26-26 og vi brente to gode sjanser på Elverum-keeper Morten Nergaard. Skal vi gjennom samme spenningen som i Elverum på lørdag?

Spenningen var den samme, men antallet ekstraomganger ble halvert, vi fikk vist at vi er Norges beste lag og at Champions League-billetten til neste sesong er sikret.

Og takk «te dokker», veldig mange i rødt, som laget en fantastisk ramme, bidro til å jage våre gutter frem til en seier og dermed billett til det gode europeiske selskap.

Jeg skal ikke bruke mye plass på håndballmessige momenter, bortsett fra at jeg synes vi håndterte Elverums syv-mot-seks-spill på en bedre måte, at vi også kom oss oftere forbi deres gode 5-1 / 3-2-1-forsvar, men at vi brente litt for mange gode sjanser. Et målvaktbytte midtveis i andreomgangen – Lars inn, var også vellykket – fire redninger før Torbjørn igjen tok plass mellom stengene. Og han gjorde også sitt til at vi også denne gangen vant målvaktkampen. Så var også lagkaptein Sigvaldi (i fyr og flamme) – 10 treff på 14 forsøk.

Håndball er helt fantastisk som underholdning – ikke minst når ditt lag vinner, og vinner knapt etter å ha kjempet durabelig i én time og nye ti minutter. Bare spør de over 2000 med sansen for Kolstad om de har lyst til å komme tilbake når neste sesong starter…

Her er reaksjoner jeg fikk av smilende glade og slitne kolstadgutter:

«Dette har kostet mye. Jeg er helt «dø». Det har vært et år med mange tunge dager, med tvil og tro om hvordan dette skulle gå. Så har vi klart å nå målene våre – vinne alle tre titlene. Jeg er stolt, jeg er rørt.» (Vetle Eck Aga)

«Euforisk, det var det dette var. Nok en gang må vi ut i ekstraomganger i en kamp med ekstrem nerve. Vi viser karakter og seirer. Dette var en fin måte for meg å si ha det på til klubben, til supporterne.» (Gabriel Setterblom)

«Magisk. Vi sto fantastisk som lag, selv om vi brente litt for mange sjanser. Men vi fant bedre ut av Elverums 7 mot 6-spill. Og av enkeltspillerne synes jeg Sander bærer laget på sine skuldre, Magnus Gullerud er meget god, Vetle likeså, Lars kom inn og gjorde noen viktige redninger, og Gabriel og Langeland kom inn når bjellesauene trengte en pause.» (Stian Gomo)

«Det var godt å komme tilbake i målet etter at jeg en stund ikke fikk helt taket på det. På benken fikk jeg roet meg ned og nullstilt – var litt frustrert – men fikk bidratt da jeg kom inn igjen.» (Torbjørn Bergerud)

«Dette smakte godt. Det var litt stang ut, stang inn underveis, men vi vant fortjent.» (Sander Sagosen)

«Jeg er veldig glad, lettet også. Jeg tror jeg aldri har vært så nervøs i en håndballkamp. Sliten føler jeg meg også; sesongen har vært lang og tøff. Elverum er en motstander som aldri mister troen og alltid kommer tilbake. Men jeg synes tross alt at vi er et bedre håndball-lag.» (Sigvaldi Gudjónsson)

«Jeg føler en enorm glede. Dagen i dag har vært veldig lang venting. Jeg våknet tidlig og følte jeg hadde lyst til å spille kampen klokken åtte i morges. Jeg hjalp meg selv gjennom timene før kamp ved å se en tv-dokumentar om Nils Arne Eggen.» (Adrian Aalberg)

«Så klart det betyr mye å kunne bidra med noen redninger. «Vinduet» står ikke lenge åpent, og når det gjør det, handler det om å prestere, om å bruke hodet og ikke begynne å tenke konsekvenser; gjør du det, er du sjanseløs.» (Lars Eggen Rismark)

«Vi har store forventninger til oss selv. Vi syntes vi var best i begge de to første finalene, og så tapte vi altså likevel den andre og satte presset på oss. Det var mye revansjelyst i gjengen som gikk på banen i kveld. Da jeg skjønte at dette kom til å gå vår vei, tok følelsene meg.» (Magnus Gullerud)

«Dett er jo galskap, vet du – men artig galskap. Da det sto igjen et halvminutt av ordinær tid, på stillingen uavgjort og Elverum hadde ballen, da må jeg innrømme at det kom noen mørke tanker, ja. Men vi har ni liv, ikke sant, og forhåpentligvis har vi igjen noen…» (Jostein Sivertsen)

«Dette tror jeg var det aller jævligste jeg har opplevd i forbindelse med en håndballkamp. Seieren gjorde dagen komplett, men å se på en sluttspillfinale, det skal jeg aldri, aldri mer gjøre.» (Achillesskadde Gøran Søgard Johannessen)

Og på vei ut av hallen, møtte jeg på lagets humørfylte oppmann, Rachedi Boumediene, med smilet helt rundt det blide ansiktet og nærmest mumlende for seg selv: «Barcelona, Kiel, Paris Saint Germain…»

Champions League, vi kommer neste år også!

PS!

En drøy håndfull spillere ble takket av med blomster – neste sesong er de ikke en del av Kolstad-stallen: Magnus Abelvik Rød, Magnus Langeland, Gabriel Setterblom, Henning Limstrand, Sander Rønning, Thomas Boilesen, Henrik Ibsen og Henrik Hestbek Nielsen

FAKTA

KOLSTAD – Elverum 34-30 (15-12 / 26-26 / 29-27) – to e.o.
Sluttspillet, finale 3
Kolstad Arena
Tilskuere:   2521 – stappfullt – publikumsrekord!
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald, Vetle Eck Aga 1, Sander Sagosen 5, Sander Rønning, Adrian Aalberg 3, Magnus Langeland, Gabriel Setterblom 4, Magnus Gullerud 4, Simen Lyse 3, Martin Hovde, Sigvaldi Gudjónsson 10(4), Erlend Johnsen, Magnus Abelvik Rød 4, Henrik Hestbek Nielsen
Toppscorer  Elverum:
Magnus Søndenå 7
Utvisninger:
Kolstad:  3 x 2 min. + rødt kort (Sagosen) i første minutt av andre ekstraomgang –  

Elverum: 4 x 3 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball 
FOTO: Lars Skaug