Krister og Tobias – landslagsuttatte kolstadgutter – Kolstad

Krister og Tobias – landslagsuttatte kolstadgutter

To av våre talentfulle unggutter er uttatt på yngreslandslag. Tobias Aasbø (07-modell) er uttatt til aktivitet for «U-gutta», mens Krister Midtflå (05-årgang) er uttatt til «Juniorguttas» EM-tropp.

Jeg har fått Jan Erik Wiedemann til å presentere de to landslagsuttatte Kolstad-talentene.

– Tobias er venstre kantspiller som kom til oss fra Heimdal foran denne sesongen. Han er et kjempetalent, fysisk spennende, hurtig og ekstremt spenstig. Han er også veldig god i forsvar, noe som er viktig for kantspillere i den internasjonale trenden. Som kanttype ligner han på Sigvaldi. Så teller det også at han er veldig dedikert med sin håndball, det være seg trening, kosthold og restitusjon, skryter trener Jan Erik.

Og hva med Krister? (bildet under)

– På sett og vis er han Tobias sin rake motsetning. Han er høyrehendt bakspiller, veldig kreativ, har stor hurtighet og et kjapt og hardt skudd. I Lerøy-kampene snittet han 10 scoringer per kamp.

– Krister er en spiller som trenger frihet til å spille ut sin kreativitet. Han skal for øvrig spille i Danmark neste sesong, for TTH Holstebro, som holder hus i Midtjylland. Førstelaget spiller i Handboldligaen. Krister skal spille på andrelaget og trene med U19 og U23-tropp og også regelmessig få være med på noen A-lagstreninger.

EM-turneringer for begge lag

For det yngste landslaget gjelder uttaket treningssamling i Oslo, deretter turnering i Sverige og EM i Montenegro i høst. Troppen som er uttatt inneholder én trønder – Ciljan Sagosen (CSK) – i tillegg til Tobias.

For det eldste laget er uttaket som nå er gjort for turneringsspill i Skien i juni/juli og deretter EM i Slovenia i midten av juli. Krister er eneste trønder i denne troppen.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Melchior Husebø og Bente Bremseth