Svensk forsterkning – Kolstad

Svensk forsterkning

Vi får svensk forsterkning fra kommende sesong. 29-åringen Simon Jeppsson har tegnet toårs-kontrakt med Kolstad.

– Det hele har gått ganske kjapt. Første kontakt via min agent kom vel for rundt halvannen måned siden, og den første praten med Kolstad hadde jeg med Christian Berge, forteller den 205 cm høye bakspilleren og fortsetter:

– Jeg fikk et bra inntrykk av det jeg ble presentert, og førsteinntrykket av Trondheim var også positivt – selv om det er basert på bare et fire timers opphold da jeg for ca. halvannen uke siden var i byen for å skrive under på kontrakten.

Simon er oppfostret i tradisjonsklubben Lugi i Lund i Sør-Sverige. Han er en klassisk venstreback som har sin klare styrke offensivt.

– Men både jeg og klubben har ambisjoner om at jeg skal utvikle mitt forsvarsspill og dermed bli en toveisspiller. Enn så lenge er skuddstyrke og bra blikk for spillet mine sterke sider, kommenterer den ferskeste Kolstad-spilleren.

Svensken har for øvrig spilt sammen med både Torbjørn, Gøran og Abelvik Rød i Flensburg. Nå kommer han fra en annen bundesligaklubb, Erlangen, som for øvrig berget plassen i den øverste tyske ligaen takket være at Flensburg i siste serierunde slo Bergischer. Denne sesongen har Simon notert seg for 100 liga-scoringer og 62 assist.

Den nye Kolstad-spilleren har også en landskamp-karriere – 57 kamper og 101 scoringer, men har ikke vært i troppen med Glen Solberg som trener. Nå håper han at utvikling til å bli en god toveisspiller kan gjøre at han kommer i landslagsdiskusjonen igjen. Og som Kolstad-spiller, hva ser han for øvrig frem til?

– De siste tre-fire årene har det ikke vært ikke mye jeg har vært med å vinne. Nå ser jeg frem til å spille Champions League og vinne titler med Kolstad. Klubben har jo vunnet alle norske titler de to siste sesongene, og det vil jeg absolutt bidra til fortsettelse av, sier Simon Jeppsson.

FAKTA
Simon Jeppsson
29 år (neste måned)
205 cm lang
Venstre bakspiller
Klubber:
Lugi – frem til 2017
Flensburg: 2017-2020
HC Erlangen: 2020-2024
Kolstad: 2024 – kontrakt til 2026

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 4.png

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim / Kolstad Håndball