Disse ønsker vi oss i Champions League – Kolstad
Screenshot

Disse ønsker vi oss i Champions League

Hvilke tre motstander ønsker trener Stian (Gomo) og markedssjef Vegard (Selven) seg når gruppene til kommende sesongs Champions League trekkes torsdag ettermiddag?

Svarene finner du lenger ned i saken.

Trekningen av innledende grupper i den gjeveste turneringen i internasjonal klubbhåndball  – Champions League – foregår fra klokken 17:15 i dag, torsdag 27. juni. De 16 lagene er delt inn i tre nivå: Seks på nivå 1, fem på nivåene 2 og 3. Vi er plassert på nivå tre sammen med Dinamo Bucuresti, Sporting CP, og to kjenninger fra forrige sesong; HC Zagreb og Pelister.

Begge de to puljene skal ha tre lag fra øverste nivå. Fra nivå to blir det tre lag i den ene puljen og to fra den andre. Til slutt, to lag fra nivå tre i hver av de to puljene, som altså begge skal bestå av åtte lag.

Så til tre ønske-motstandere som Stian og Vegard ser for seg. Jeg starter med Stian sine tre:

Barcelona – så klart. Ikke bare er laget regjerende mester, men også mestvinnende lag i Champions League-historien – en institusjon i internasjonal håndball. Det ville vært skikkelig fint og fått møte regjerende mester.

Magdeburg fordi de spiller en fantastisk fin håndball og har gjort det det siste to-tre sesongene. Ett tysk lag får vi i gruppen vår, og da ønsker jeg meg heller Magdeburg enn Füchse Berlin.

Fredericia er det tredje laget jeg gjerne vil møte – både fordi det danske laget er en overkommelig motstander og i tillegg har tidligere lagkamerat og liten Kolstad-legende, Lasse Balstad, på laget. 

Markedssjef Vegard har også sine tre favoritter på strak arm:

Barcelona – selvsagt. Denne sesongens Champions League-vinner og altså regjerende mester hadde det vært veldig fint å møte. I tillegg ville det vært en fantastisk fin partnertur til bortekampen.

Paris St. Germain – stas om vi fikk PSG tilbake i Trondheim Spektrum. Vi har jo veldig god minner fra vår første sesong (36-31-seier) og en fin anledning til å vise at vi fortsatt er sjef i vår egen hall.

Pick Szeged ville det også vært morsomt å møte – ikke minst fordi vi da vil få et gjensyn med Janus Smarason og Magnus Abelvik Rød.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball