«Ei ellevill gruppe – tidenes beste…?» – Kolstad

«Ei ellevill gruppe – tidenes beste…?»

– Dette ble jo ellevilt. Jeg kan ikke forstå annet enn at dette er tidens sterkeste gruppe i Champions League. Seks topplag – tre av de fire i Final4 for bare noen få uker siden, i tillegg tre andre storlag – og for sikkerhets skyld Zagreb, vårt nemesis denne sesongen.

Jostein Sivertsen er nesten litt andpusten når han skal kommentere torsdagens trekning fra EHF-hovedkvarteret i Wien. Og la oss ta det allerede her, motstanderne våre: Barca (regjerende mester), Aalborg (tapende finalist), Magdeburg (4. plass) fra Final4. I tillegg kommer rutinerte topplag som Kielce, Pick Szeged og Nantes – og alstå Zagreb, som ga oss bank to ganger i siste sesong. 

Stian Gomo fikk to av sine tre ønskemotstandere. Vi var siste lag opp av trekningsbollen – og da var det allerede klart hvor vi havnet:

– Jeg ønsket meg kamper mot Magdeburg, Barca og Fredericia med Lasse Balstad på laget. De to første skal vi altså møte. Allerede da første pulje ble trukket, ga det et klart bilde av styrkeforholdene mellom de to gruppene. Etter min mening er gruppe B hvor vi kom den desidert sterkeste. 

– Vi fikk nok en bedre trekning for markedsavdelingen enn for sportslig, konstaterer Stian med en liten latter – og fikk støtte fra Kolstad-sjef Jostein:

– Vi er i den tøffeste gruppa, men også i den mest attraktive fra tilskuer-synspunkt. Kommersielt var dette helt strålende. Jeg kan ikke skjønne annet enn at folk vil fylle Trondheim Spektrum når vi skal opp mot disse topplagene. 

– Vi starter salg av billettpakker klokken 12 i morgen (fredag). Kampoppsettet regner vi med blir klart i månedsskiftet juli / august. Og vi tror og håper at vi starter på hjemmebane og at det blir onsdag 11. september.

Og når kampoppsettet blir klart, er det i full fart med innhenting av info for de syv motstanderne i gruppespillet:

– Jeg tror ikke det blir vanskelig å skaffe seg info. Vi gjorde den jobben greit sist, blant annet med hjelp av Zeljko (Tomac) i tillegg til at spillerne våre har et nettverk som kan gjøre at vi får innhentet video fra kamper. Den delen av forberedelsesjobben er jeg trygg på kommer til å gå greit, sier Stian.

Slik ble trekningen:

Gruppe A:
Wisla Plock, Weszprem, PSG, Fredericia, Füchse Berlin, Sporting CP, Dinamo Bucuresti og Pelister.

Gruppe B:
Aalborg, Magdeburg, Barca, Kielce, Pick Szeged, Nantes, Zagreb og KOLSTAD

PS!
Første kampdag er satt til 11./12. september, mens den 14. og siste runden i gruppespillet er satt til 5./6. mars 2025.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball