Suksess-lag med norsk lagkaptein – Kolstad

Suksess-lag med norsk lagkaptein

De siste sesongene har laget fra tidligere DDR vært tyskernes mestvinnende. Under Bennet Wiegerts trener-ledelse har klubben med norsk lagkaptein (Christian O’Sullivan) og to enormt gode islendinger – Kristjansson og Magnusson – to ganger vunnet «VM» for klubblag, også vunnet den aller mest prestisjetunge klubbprisen – Champions League – EHF European League og tysk cup. Etter seieren i Champions League (Final4) i 2022/23-sesongen ble Wiegerts-laget stoppet av Aalborg i semifinalen denne sesongen. Det ble også tap i bronsefinalen motTHW Kiel.

Magdeburg’s Christian O’Sullivan, center, shoots the ball past Kiel’s Harald Reinkind and Kiel goalkeeper Tomas Mrkva during the Champions League, handball third place match between SC Magdeburg and THW Kiel at the Lanxess Arena in Cologne, Germany, Sunday, June 9, 2024. (Marius Becker/dpa/dpa via AP)

GOMO SIER: 

«Magdeburg var det andre storlaget jeg ønsket meg, for å få en målestokk på hvor vi står i forhold til de aller, aller beste. Det tyske topplaget er utrolig gode offensivt med de to islendingene Magnusson og Kristjansson som styrer showet. De er hele tiden på jakt etter å registrere den minste feil hos motstanderen – og straffe dem. Magdeburg er også gode defensivt, med O’Sullivan som krumtapp. Topphåndball i Tyskland er noe eget – spennende og tøft.»

Ch. League-meritter:

To ganger vinner – 2001/02 og 2022/23 (mot Kielce)

Tidligere kamper mot Kolstad:

Ingen

Profiler:

Felix Claar (bakspiller) – Gisli Kristjansson (midtback) – Omar Magnusson (høyre bak) – Christian O’Sullivan (forsvarssjef og lagkaptein) – Matthias Musche (venstre kant) – Magnus Saupstrup (strek).

Kiel’s players Patrick Wiencek, left, Hendrik Pekeler, second from right, and Harald Reinkind, right, try to prevent Magdeburg’s Janus Dadi Smarason from taking a shot during the Champions League, handball third place match between SC Magdeburg and THW Kiel at the Lanxess Arena in Cologne, Germany, Sunday, June 9, 2024. (Marius Becker/dpa via AP)

«Spiller-trafikk»:

Nye: Tim Zechel (strekspiller)

Ute: Lucas Meister (strekspiller) – Janus Smarason (midtback) – Georg Lowen (strekspiller)

Trener:

Bennet Wiegert – 42-åringen er vokst opp i klubben. Faren, Ingolf, hadde en lang spillerkarriere; var blant annet med på DDR-laget som tok olympisk gull i 1980.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er NTB_7Wac68N_TnY.jpg
Magdeburg coach Bennet Wiegert reacts on the touchline during the Champions League, handball third place match between SC Magdeburg and THW Kiel at the Lanxess Arena in Cologne, Germany, Sunday, June 9, 2024. (Marius Becker/dpa/dpa via AP)

Hjemmebane /tilskuer-kapasitet

GETEC Arena

Tilskuerkapasitet: 8071