Torbjørn Bergerud drar til Wisla Plock neste sommer – Kolstad
KOLSTAD, NORGE - August 31: Serieåpning REMA 1000 Ligaen: Kolstad - Nærbø I Kolstad Arena August 31, 2022. (Photo by Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Torbjørn Bergerud drar til Wisla Plock neste sommer

Nå er det offentlig at Torbjørn Bergerud, som har vært en viktig brikke for Kolstad siden 2022, har valgt å signere for Wisla Plock. Han drar til Polen etter kontrakten med Kolstad Håndball utløper 1. juli 2025.

Helt siden Torbjørn kom til Kolstad i juli 2022 har han vært en viktig bidragsyter for sportslig suksess, både i Norge og ute i Europa. Torbjørn har med sin erfaring gått foran, og vist en vinnermentalitet som har vært viktig for hele laget. Det er mange kamper som har blitt vippet i Kolstads favør pga. Torbjørns solide målvaktsprestasjoner. Nå som Torbjørn har bestemt seg for å dra videre i juli 2025, så er det selvsagt trist. Ikke bare fordi Torbjørn er en fantastisk målvakt, men også fordi han er en flott fyr som har bidratt mye både på og utenfor banen i Kolstad Håndball. Nå er altså tiden moden for nye utfordringer.

Etter 3 år i Kolstad er tiden moden for å prøve noe nytt. Jeg har valgt å signere for Wisla Plock fordi de har et bra sportslig setup, og det er et sted jeg kan utvikle meg videre som spiller, sier Torbjørn.

Vi ba Torbjørn beskrive sin tid i Kolstad Håndball, og dra fram noen høydepunkter.

Først må jeg si har spilt sammen med noen fantastiske gutter. Det er bare bra gutter her som alle unner hverandre suksess. Jeg stolt og glad for at jeg har fått dele garderobe med denne gjengen. Første sesong var veldig bra, da gjorde vi rent bord! Andre sesong var noe mer varierende hvor vi ikke hadde de resultatene vi hadde håpet på i CL, men noen lyspunkter i Spektrum var det selvsagt. Hvor kampene mot Paris, Kiel, Szeged skiller seg ut som noen veldig sterke resultater. Samtidig har så klart vært gøy å stå seirende i alle turneringer i Norge i hele denne perioden, sier han. 

Foto:Ida/TittMelhuus

Avslutningsvis spurte vi Torbjørn om sine forventninger til kommende sesong. Både for sin egen del og laget. Hva kan vi forvente å se av Kolstad nå som de skal forsvare alle titlene i Norge de to siste årene, samt prøve seg i det som ser ut til å være tidenes tøffeste gruppe i Champions League.

Jeg forventer at vi fortsetter å utvikle oss og tar nye steg som lag. Vi skal vinne alle turneringene i Norge og vi har veldig lyst til komme oss videre fra gruppespillet i Champions League, selv om det er en veeeeeldig tøff gruppe, kommer det fra Torbjørn. 

Klubben er veldig takknemlig for at Torbjørn Bergerud har bidratt til å løfte Kolstad Håndball til å bli Norges beste håndballklubb, og tatt oss ut i Europa. Vi gleder oss veldig til å se nye fantastiske målvaktsprestasjoner fra Torbjørn kommende sesong, og ønsker han selvsagt lykke til videre den dagen han reiser ned til Wisla Plock.

foto: Ida/TittMelhuus