E.cupvinner Benedikt på plass – Kolstad

E.cupvinner Benedikt på plass

For knapt to måneder siden bidro han til en historisk islandsk triumf. Med sine lagkamerater i Valur hentet Benedikt Gunnar Óskarsson den aller første islandske europacup-triumf – uansett idrett.

– Det var en stor opplevelse. Vi ble hyllet i forbindelse med den siste Valur-kampen i basketball – full hall, 2500 tilskuere – og vi ble også gratulert av Islands president, Gudni Th. Jóhannesson, forteller Benedikt.

Benedikt Gunnar Óskarsson, vår nye nummer 9 og playmaker (den forrige var Rasmus Carlsen), er på plass i Kolstad-garderoben – her sammen med trener Stian.

I går kveld kom Kolstads nye playmaker til Trondheim og ble hjulpet på plass i en liten leilighet i Sjetnemarka av spillerkoordinator Harald Pedersen. I dag er det rundtur på kommunale kontor og innom for å hente brukerkort på 3T i tillegg til å gjøre dette intervjuet.

For 21-åringen er ikke Trondheim totalt ny. Han var her sist november og så på forholdene. Fikk også med seg oppgjøret mot PSG og ble begeistret:

– Det var en flott kamp og er det jeg ønsker å oppleve som Kolstad-spiller – store oppgjør i Champions League.

Benedikt har ambisjonene klare – også i forhold til landslag. Han har så vidt fått snuse på landslagsmiljøet:

– I april spilte landslaget to vennskapskamper mot Hellas. Jeg fikk spille et kvarters tid i den ene av kampene. Og til kvalifiseringskamper mot Estland var jeg i troppen, men spilte ikke. På playmakerplassen er Island veldig godt forspent – med Janus (Smarason) og (Gisli) Kristjansson, ikke minst.

Overgangen til Trondheim og norsk og internasjonal topphåndball blir stor for Benedikt. Hele sitt håndball-liv har han tilbrakt i den islandske nummer 1-klubben Valur. Og bo og klare seg for seg selv er også nytt – i et nytt land:

– Det blir spennende, ingen tvil om det. Men nå er jeg installert i en liten leilighet, akkurat passe stor for meg, og så skal jeg altså klare meg selv.

Playmaker Benedikt er så til de grader «familie-belastet». Pappa Óskar Bjarni Óskarsson er trener for Valur. To år eldre bror, Arnor Snarr Óskarsson, er kommet litt lenger i håndball-utdannelsen. Den venstrehendte høyre bakspilleren holder til i Rhein-Neckar Løwen (tysk bundesliga) – på utlån til Gummersbach siste sesong, men tilbake hos «Løvene» den kommende sesongen.

Så hva har trenerduoen Berge-Gomo sagt om sine forventninger til Benedikt?

– De vil ha meg som playmaker og fartssetter.  Jeg kan også score – om det er det laget trenger, og da gjerne på gjennombrudd eller skudd fra halvdistanse. I Valur spilte jeg forresten så å si bare angrep, litt ute på kanten i forsvar. 

Og planene frem til mandag når spillerne møtes til sesongoppkjøring?

– Jeg får trene litt for meg selv, gjøre meg litt kjent i nærmiljøet og kanskje spille litt golf. Jeg er en ganske ung golfspiller, innrømmer Benedikt. (Han får prøve seg mot langt «eldre» golf’ere blant sine nye lagkamerater.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball