Gammel storhet – Kolstad

Gammel storhet

Det kroatiske hovedstad-laget har en ærerik fortid – spesielt god siste del av 1990-tallet, men er blitt kroatisk mester hvert år siden 1992. I rekken av legendariske spiller er kanskje Ivano Balic, to ganger kåret til verdens beste spiller, den aller største. Frank Løke spilte i klubben (2009/10).

Vi fikk forrige sesong kjenne på at gammel storhet ikke nødvendig ruster. Vi fikk som kjent skikkelig juling av kroatene både hjemme i Trondheim Spektrum og i Zagreb. Nå får vi altså to muligheter til å revansjere oss.

GOMO SIER: 

«Kroatias beste lag ble vår nemesis i vårt debutår i Champions League. Vi var ikke på høyde hverken i Spektrum eller i bortekampen. Vi fikk to brutale erfaringer. Når vi nå får Zagreb også kommende sesong, er første tanke jeg har; revansje! Som Kielce må vi være forberedt på å møte et utspekulert forsvarsspill. Å score nok blir den største utfordringen, spesielt med Mandic i målet.»

Foto: Ida/TittMelhuus

Ch. League-meritter:

Fire ganger tapende finalist – fra 1994/95 til 1998/99.

Tidligere kamper mot Kolstad:

31-20-seier hjemme og 34-25 borte

Profiler:

Matej Mandic (målvakt, 204 cm – 22 år)  forsvinner han??? – Zvonimir Srna (venstre bak) – Milos Kos (venstre bak) – Luka Klarica (høyre bak) – Filip Glavas (høyre kant)

«Spiller-trafikk»:

Nye: Ihar Bialiauski (midtback) – Mihajlo Radojkovic (høyre bak).

Ute: Yoel Morales (høyre bak) – Ivan Cupic (høyre kant, karriereslutt – blir assistent-trener)

Foto: Ida/TittMelhuus

Trener:

Andrija Nikolic – som forrige sesong

Hjemmebane /tilskuer-kapasitet

Arena Zagreb

Tilskuer-kapasitet: 15 200