Takk for strålende opplevelse, karer! – Kolstad
Foto: Ida/TittMelhuus

Takk for strålende opplevelse, karer!

Vi lå nederst på tabellen i Champions League-gruppe B, uten poeng etter to kamper. Zagreb kom fra en imponerende seier mot Aalborg. Sjansen for hjemmepoeng virket kanskje ikke større enn stor. Men det var absolutt mulig, ikke bare kanskje, men helt sikkert. 13-13 ved pause ble til hjemmeseier 29-25 i Trondheim Spektrum. Og takk for det.

Bortelaget fra Kroatia åpnet målprotokollen med det som skulle vise seg var deres sterkeste kort i kveld, høyrebacken Luka Klarica. (Han endte opp med åtte scoringer på ti skudd)

Foto: Ida/TittMelhuus

Men Sander viste umiddelbart at han var både på jakt etter ballen, etter scoringer og poeng. Han stjal ballen og banket den inn bak keeper Mandic. Gjestene svarte effektivt med scoring på avkast-kontra, men det gjorde Sander like godt – 2-2. Så var Klarica på farten igjen, før Sander leverte målgivende til Adrian – 3-3. Zagreb var før pause aldri mer i ledelsen.

Sigvaldi åpnet sin målprotokoll til 4-3, en strålende presis Sander-pasning fra midtback til Sigvaldi sin høyrekant. Vi var skikkelig på hugget; kastet oss også etter ballen, og en slik erobring – i overtall – gjorde at Søndenå kunne sette ballen i keeper-tomt mål – 5-3 – og enda hadde ikke Mandic reddet et eneste skudd. Det ble riktignok noen redninger etter hvert, men ikke ubehagelig mange – jeg telte ni før han etter ca. 50 minutter ble byttet ut – vår kred. og milevis unna det han presterte i førsteomgangen mot Aalborg

I det andre målet var det ikke nødvendig med bytte. Torbjørn sto stødig – jeg noterte 11 redninger – og flere fungerte som startskudd til kontringer.

Noe av det mest gledelig som skjedde i det innledende kvarteret var Sanders aksjoner – både som eksekutør og som servitør. Og i tillegg var skipper Sigvaldi virkelig i fyr og flamme. En fantastisk kamp, ikke minst offensivt; 11 scoringer på 13 skudd, inklusive tre syvmetere. Bærre lækkert!

Eneste skår i gleden over en flott Kolstad-kamp; Sanders skade. I skrivende stund kjenner vi ikke til omfanget. Jeg håper virkelig at det ikke betyr et lengre fravær – spesielt nå som han var i ferd med å vise sitt sanne, god jeg.

Den eneste delen av dagens kamp som kolstadspillerne ikke er fornøyd med, med rette, er avslutningen på førsteomgangen. Vi ledet 13-8 da det sto igjen fem minutter. De minuttene brukte gjestene til å komme helt a jour til pause – 13-13.

En spennende jevn andreomgang ble etter hvert litt mindre spennende, takk og pris. Kampens storscorer, Sigvaldi, satte på mange måter punktum for spenningen da han fra høyrekanten tricket inn til en tremålsledelse – 27-24 – knapt tre minutter før slutt.

Her er noen av Kolstad-replikkene i mixed-sonen etter kampen:

Foto: Ida/TittMelhuus

Sigvaldi
– Det var gøy, en stor opplevelse. Fra første sekund var vi helt på. Det var bare fem minutter på slutten av første omgang som var dårlig. Resten var, ja, veldig bra. Guttene var imponerende; sto på hele tiden.

– Hva tenkte du da Sander måtte gå ut?

– Det var veldig trist at det skulle skje med skulderen. Han var jo også så godt i gang fra start til uhellet skjedde. Tungt, så klart, men vi må stå igjen med det vi har – og det gjorde vi virkelig.

– Har du spilt en bedre Champions League-kamp enn det du presterte i kveld?

– Vet ikke, jo det har jeg vel, sa en smilende lagkaptein

Vetle:
– Vi hadde en fin prat i går, ikke minst hvordan forsvaret måtte være – og slik ble det. Det føles så veldig fint at vi klarer å følge «game plan». Vi er på dem fra første sekund, fysisk hardt. Og så hadde vi også en keeper som var bra. Det var mye som stemte i dag – og det mot et lag som baserer seg nettopp på tøft fysisk spill.

– DA jeg intervjuet deg før kampen og du sa at sjansen til å ta poeng var 50-50, da må innrømme at jeg tenkte, ja, vel. Mener du faktisk det. Og så fulgte Zagreb-keeper Mandic opp i intervju i går med å si at Kolstad var favoritt fordi det var hjemmebane. En høflighetsfrase, tenkte jeg, men det stemte. Kroatene fikk hendene fulle med å holde styr på kampglødde kolstadgutter.

– Ja, men jeg synes også vi var flinke i dag i samspillet med publikum. De støttet oss og holdt det i gang. Speaker Anders (Bergheim) gjorde også en fantastisk innsats. Det er nok noe i dette med hjemmebanefordel. Hadde dette vært en bortekamp, hadde publikumstrykket kanskje vært i deres favør. 

– Hvor stor er lettelsen med en sånn kamp, en sånn prestasjon etter to kamper hvor vi var ganske så langt unna poeng?

– Jeg vet ikke om jeg vil bruke ordet lettelse. Det er mer veldig deilig – å spille en kamp som vi gjorde i kveld. Vi vet hva vi ønsker og hva vi jobber mot. Og slik som vi fremsto i kveld, det er målbildet vi har. Det er ikke alltid vi innfrir. Men i kveld var vi langt på vei dit – med unntak bare av noen minutter mot slutten av førsteomgangen.

Foto: Ida/TittMelhuus

Christian:
-Vi vinner et bikkjeslagsmål. Vi vinner en «fight», og det synes jeg er veldig morsomt. Også fordi det er masse fysikk som vi møter utpå der, og vi står sammen i 60 minutter og har troen hele veien. Det er den beste beskrivelsen jeg kan gi.

– Hva tenkte du da Sander gikk i gulvet og hadde tydeligvis veldig vondt i høyreskulderen?

– Jeg tenkte at han kommer sikkert på igjen snart. Sander pleier å komme tilbake når han har vondt. Men det var tydeligvis mer – uten at jeg foreløpig vet hva dette dreier seg om. Men vi måtte bare få på plass rollene – uten Sander – altså med litt andre arbeidsoppgaver for de andre. 

– Så var det dobbelt synd fordi Sander hadde en så god start på kampen…

– Ja, men det har jeg sett på treningene som tydet på at det var like før «forløsningen» kom; fysisk i veldig bra form. Han åpnet jo kampen i kveld forrykende. Skaden, kjedelig, men idretten er dessverre sånn.

– Hvis du skulle plukke frem deler av prestasjonen i kveld som du er spesielt fornøyd med; hva skulle det bli?

– Kollektivet defensivt. Vi ga dem ikke en millimeter. Innstillingen var at om de skal ha mål, så skal de i hvert fall også få vondt, og det synes jeg vi presterte – nesten hele kampen.

– Så var det vel også greit at den beste keeperen  på banen ikke heter Mandic?

– Klart det, selv om han tar en del åpne sjanser. Men jeg synes vi skapte ganske mye offensivt; problemer underveis som vi ikke minst løste med 7-mot-6-spill.

– Å lykkes med dette spillet var vel bra, 7-mot-6 ikke akkurat vår sterke side.

– Men vi har trent litt på det, tross alt, og vi var før kampen veldig forberedt i hvilke situasjoner vil ville kunne få bruk for dette spillet. Men i sum, det var en fin match

PS!
Neste hjemmekamp i Champions League spilles mot Kielce torsdag 17, oktober, og før vi kommer så langt, er det cupkamp mot Bergen HK i Kolstad Arena – førstkommende søndag klokken 17.

FAKTA

Kolstad – Zagreb 29-25 (13-13)
Champions League – kamp 3
Trondheim Spektrum
Tilskuere:  4615
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 3, Adrian Aalberg 1, Benedikt Oscarsson 2, Magnus Søndenå 4, Magnus Gullerud 1, Sveinn Johannsson, Magnus Stølefjell, Simon Jeppsson 3, Simen Lyse 4, Martin Hovde, Erlend Johnsen, Sigvaldi Gudjónsson 11(3).
Toppscorer Zagreb: 
Luca Klarica 8
Utvisninger, Kolstad: 2 x 2 min.   – Zagreb: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
Foto: Ida/TittMelhuus