Sliteseier borte mot Viking TIF – Kolstad

Sliteseier borte mot Viking TIF

Søndag var det klart for en tøff bortekamp i Bergen. Etter en turbulent flytur sto vi i Haukelandshallen klar for nok en «cupfinale». Viking TIF som ligger på nest sisteplass i 1. divisjon var klare for å krige til seg to sårt trengte poeng, og det var ingen tvil om at det var et heltent Bergenslag som sto på motsatt side.

Kampen startet litt som forventet, og etter 10 minutter står det 5-5 på lystavla. Så våkner guttene fra Trondheim. Vi går kjapt fra 5-5 til 12-5 i Kolstads favør. Vi får satt et solid 6-0 forsvar og straffer Viking TIF hardt i ankomst/kontra fasen. Vi lar mange spillere slippe til innledningsvis, noe som gjør at det svinger litt gjennom omgangen. Vi faller litt i intensitet mot slutten av omgangen og går til pause med ledelse 17-13.

Vi fortsetter der vi slapp før hvilen i andreomgang. Med litt for mye slurv bakover på banen får Viking TIF grei uttelling på sine sjanser. Vi fortsetter å utforske litt, og rullerer godt på laget, samt at vi prøver en 5-1 variant i forsvar. Vi lykkes helt greit med det og føler oss aldri truet av Viking TIF selv om de på det nærmeste er kun to mål bak.

Alt i alt er vi veldig fornøyde med å ha to nye poeng med i bagasjen på flyet hjem etter en tøff bortekamp.

Rødtrøyene ligger nå alene på topp etter at Viking tapte knepent mot Fjellhammer, og Halden ble knust av Lillestrøm. Se tabell her.