Tap borte mot Sandnes – Kolstad

Tap borte mot Sandnes

Kolstad spilte søndag borte mot Sandnes i Sandneshallen. Før kampen forventet vi et tøft oppgjør mot et nyopprykket lag som tidvis har imponert stort denne sesongen. Sandes har spilt jevnt med nesten alle topplagene denne sesongen, og har blant annet slått Follo og Viking.

Vi tok på ingen måte lett på oppgaven, og hadde forberedt oss godt til hvordan vi skulle stoppe Vegard Samdahl og kompani i søndagens kamp. Men nevnte Samdahl var syk for dagen, og kunne ikke spille kamp, og mulig det var det som gjorde at vi slapp oss ned fra start av. Det skulle vi aldri ha gjort, for Sandnes er et lag med mange dyktige spillere, som har erfaring fra eliteserie. Det meste stemte for hjemmelaget i starten, og Kolstad havnet tidlig bakpå. Bakover ble vi til tider rundtspilt av en god Mario Matic og strekspiller Inglingstad. Mens hjemmelagets Morten Ørevik fikk lov til å hamre inn mål fra distanse. Framover ble vi passive, og for lite kollektive. 20 minutter ut i kampen ligger vi bak med 11-5, og vi ser litt rådville ut til tider. Sandes fortsetter å være dødelig effektive før pause, og til pause er stillingen 16-9 til hjemmelaget.

Starten av andre omgang er jevnspilt, og vi har et håp om at Kolstad skal melde seg på i kampen igjen. Men vi faller fort tilbake til gamle synder, og Sandes drar fra oss igjen. Kolstad gutta gjør det de kan for å spille seg inn i kampen igjen, men det vil seg bare ikke. Vi ligger bak med 31-22 ti minutter før slutt, og det ser ut til at vi skal gå på en kjempesmell. Men anført av Adrian Aalberg (bildet), så mobiliserer vi til en skikkelig sluttspurt. Det ser ut til at vi kan komme helt opp i ryggen til Sandnes, men dessverre bommer litt for mange muligheter alene med målvakt. Dermed ebber kampen ut, og vi taper 34-31.