”Tapte to og berget ett poeng» – Kolstad

”Tapte to og berget ett poeng»

Slik reagerte Kolstad-trener Valery Putans på spørsmålet om 22-22 mot Bækkelaget føltes som ett poeng vunnet eller ett tapt.

Kristoffer-jubel
Kristoffer Østmo scoret to mål og assisterte til ett i kampens ti siste minutter. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

– Alt kunne skje i denne kampen. Det er selvsagt synd at vi ikke klarer å beholde roen når vi leder og kampen nesten er over. Da kommer dumme feil. Men det er denne rutinen vi mangler og som vi bare kan skaffe oss ved å få mange kamper på dette nivået, sa Valery og la til:

Positiv stigning

– Husk at Bækkelaget har langt mer rutine enn oss. Vi har bare spilt tre eliteseriekamper, Bækkelaget har flere spillere som har flere sesongers rutine. Det at vi viser klar stigning fra første kamp, er selvsagt positivt. Vi skal jobbe hardt for å fortsette den trenden.

Kveldens kamp i Nidarøhallen ble en skikkelig thriller. Før pause hadde Kolstad-guttene tak, om enn ikke veldig hardt, på motstanderen. Dramatikken med rødt kort i slutten av omgangen gjorde at temperaturen steg ytterligere.

Brysom ”indianer”

I de siste 30 minuttene skiftet lagene om å lede. Bækkelaget spilte så å si hele omgangen forsvar med såkalt ”indianer” (en spiller jaktende i midten foran), og det trengte Kolstad-guttene mye tid på å venne seg til. De var litt heldige som ikke ble avblåst for passivitet noen ganger, men til gjengjeld gjorde de noen lekre gjennombrudd når spillet ble vridd. Lagkaptein Østmo gjorde noen riktig flotte aksjoner.

Men ”indianer-spillet” holdt likevel på å koste Kolstad begge poengene, i tillegg til de pådro seg fire utvisninger etter pause mot Bækkelagets ene.

GORAN

Goran gikk foran

Det var i kveld mange Kolstad-gutter som leverte årsbeste. Jeg tror ikke noen av dem blir fornærmet når vi etter denne kampen når vi trekker frem målvakt Goran Rajkovic.

I sesongpremieren mot Halden tok 35-åringen nesten ikke et skudd, sto store deler av kampen, og vi noterte fire redninger. I dag hadde han stoppet fire skudd før syv minutter var spilt. Til slutt sto han med 18 redninger, en redningsprosent på 45 og suveren seier i målvaktkampen. Slik sett burde Kolstad ha vunnet begge poengene:

”Husk Bækkelaget hadde siste angrep”

– Men når det utviklet seg som det gjorde, så må jeg nok si at vi like fullt vant ett poeng. Husk det var Bækkelaget som hadde siste angrep og stillingen var 22-22, sa Goran – som reddet BSKs siste skudd!

Og så vil jeg også gi noen blomster til venstrekant Adrian Aalberg. Bra defensiv og soleklar årsbeste offensivt – fem mål på seks skudd!

Truls tricker
Truls Fjeseth scoret ett på trickskudd og var millimetre fra nok en gang å overliste BSK-målvakten. Foto: ROBERT MAGNUSSEN.

Kolstad: Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Fred F. Forbord, Truls Moe Fjeseth 2, Lasse Balstad 3, Ole Henrik Øverby, Petur Palsson 4, Adrian Aalberg 5(2), Thor Magnus Five, Daniel Brandmo, Kristoffer Østmo 3, Martin Tangvik, Håkon Vidar Følstad 2, Sturle Erland, Tom Kåre Nikolaisen, Mishels Liaba 3.

Bækkelagets toppscorer: Emil Sundal 7