04.Dec 2016. GRUNDIGligaen håndball herrer mellom Kolstad - FyllingenBergen. FOTO: Robert Magnussen Tlf:99377622

”Vi spilte oss selv ut av hallen»

Fyllingen hadde full kontroll på Kolstad-guttene – her representert ved Håkon Følstad. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

– I bortekampene mot Elverum og Haslum ble vi et par nummer for små. Mot Fyllingen i dag spilte vi oss selv ut av hallen.

Det sa en ganske oppgitt Kolstad-trener Stian Gomo etter at hans gutter ble knust av bergenslaget, 19-31.
Sesongens største tap kom etter sesongverste.

I garderoben etter kampen satt en deppet kolstadgjeng. Skyllebøtte fra trenerne er naturligvis intet sjakktrekk i sådan stund. Det vet trenerparet Gomo /Putans mer enn godt. – Det var ”straff” nok å stå på banen i 60 minutter, syntes Gomo.

– Ikke spør. Jeg har ingen svar, sa Valery.
– Vi vet så godt hva som skjedde, men vet ikke hvorfor, sa Stian.

Mishels Liaba – nok en gang treffsikker kanonskytter. Men i dag ble han sørgelig alene. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

Løfterik åpning

Det åpnet egentlig veldig bra for Kolstad, med redning av målvakt Bols – i fast grep – på første skudd, og med en skuddvillig og treffsikker Mishels Liaba. Men fra 6-5-ledelse etter 14 minutter gikk det stort sett bare én vei, Fyllingens vei:

Gjestene som kom til Trøndelag for å revansjere seg(?) etter cuptapet tidligere i høst, var langt mer aggressiv i forsvar enn det kolstadguttene var:

– Vi fikk jo nesten ikke utvisninger en gang. Det var ubegripelig tafatt det vi presterte, sa en lett hoderystende trener Gomo.

Tapte i begge ender av banen

Og med den store forskjellen i forsvarsspill, ble naturligvis også målvaktduellen et lett bytte for Fyllingen-keeper Jurisic.
Som om det ikke var nok; også offensivt gjorde hjemmelaget seg bort med dobbelt så mange tekniske feil som motstanderen og også en uttelling på skudd som var bare 44 prosent mot Fyllingens 58!

Fra benken gjorde trenerduoen alt de kunne; endret på mannskapet, endret på forsvarsformasjon og la om til syv mot seks i angrep – som et siste forsøk(? – også det uten å lykkes. Fyllingen scoret tre, eller kanskje var det fire, i keepertomt mål.

Ungt lyspunkt på en helsvart Kolstad-dag; 16-åringen Alessandro Zulijani i sin eliteseriedebut. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

– Fyllingen hadde god kontroll på oss, gitt, innrømmer trener Stian og frem den 16-årige eliteseriedebutanten Alessandro Zulijani som et lite lyspunkt, sammen med toppscorer Mishels Liaba. Alessandro, sønn av tidligere Byåsen-spiller Suzanna, fikk spille de siste ti minuttene. Han lignet slett ikke på en debutant; tok fint tak i styrepinnen i angrep, serverte to målgivende og scoret selv ett. Dessuten sendte han Daniel Brandmo ut til et kontramål etter en rutinert(!) ballerobring.