Bunnlag lot seg bare så vidt beseire – Kolstad

Bunnlag lot seg bare så vidt beseire

Ingen kan være uenig om at det i ettermiddag var uhyre lite som skilte tabelltopper Kolstad fra bunnlaget (nest sist) Follo.

Simen Lyse ble matchvinner med sin 26-24-scoring. (Arkivfoto: Robert Magnussen)

Det eneste Kolstad kan være godt fornøyd med var at begge poengene ble med hjem til Trondheim (26-25). Og så er det all grunn til å gi Simen Lyse en klapp på skulderen både for initiativet og presisjonen da han steg til værs og banket inn 26-24 med ca. 15 sekunder igjen å spille.

Her er noen punkter fra mine notater:

* Kolstad gikk ut i hundre og ledet med seks mål etter et knapt kvarters spill (10-4)

* Så sank presisjonen i begge ender av banen teniske feil og dårlig skyting..

* I de to siste minuttene før pause og de tre første etter, scoret Follo seks(!) på rad oggikk i ledelse (15-14).

* Kolstad var ikke i ledelse igjen før det gjensto åtte og et halvt minutt av kampen (Rasmus på et innsatsfylt gjennombrudd bredt ute til venstre – 23-22.)

* Kantspillerne ble nesten ikke involvert i angrep – én ren kantavslutning mener jeg det ble.

* Målvakt Björkman Myhr var som i første møte en lei nøtt å knekke – enda verre enn sist. Jeg noterte 18 redninger – mot Lars Eggen Rismark sine åtte ballstopp.

* 55 i uttellingsprosent på skudd gir heller ingen grunn til å ta bølgen

– Total dominans i åpningskvarteret,  ség det seg inn en følelse av “lett match”, Roar Fikse Forbord?

– Kanskje var det litt av det, men jeg tror det mer var at vi ble litt for lite nøyaktige, tok for tidlige avslutninger og brukte rett og slett for lite tid, noe som det lønner seg å gjøre mot lag som Follo.

– Målvakt Björkman Myhr sto i veien for alt for mange skudd, og det meste kom ned i målet…

–

Mr. 100-prosent. >Det er lov å han sikker straffeskytter. Roar Fikse Forbord satte Kolstads tre. Follo svidde to av fem. (Arkivfoto: ROBERT MAGNUSSEN)

Jeg følger deg på det. Han er en god målvakt som tydelig hadde gjort hjemmeleksen og videostudert oss nøye.

– Follo fikk heng etter tre kjappe mål i løpet av førsteomgangens to siste minutter. Hvordan var pausepraten?

– Den var konstruktiv. Vi gjentok dset vi hadde snakket om før kampen om at dette fort kunne bli en veldig jevn kamp og at det kom til å bli avgjørende å holde energien oppe helt inn. Det synes jeg vi klarte. Så var det sterkt at vi ikke knekket sammen på 17-20, men viste karakter og fikk igjen for at vi har en bredere spillerstall og derfor kan skifte mer på laget, sa Roar.