Ingen julegaver, men brukket nese – Kolstad

Ingen julegaver, men brukket nese

Ikke ble det bursdagsgave til teamkoordinator Grete (Kambuås). Ikke ble det en førjulsgave til Kolstad-fansen heller. Kolstad dro fra Jæren uten poeng etter en skuffende forestilling – 29-36 – mot Nærbø.

Stian Gomo fikk mye å gruble på etter kveldens klare tap.
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Det begynte så ille som det kunne. I det andre spilleminuttet smalt Nærbø-kepperens ene kne midt i nesen på en innsatsfylt Tom Kåre Nikolaisen. Strekkjempen gikk blødende av banen og kom ikke tilbake. Du spiller ikke herrehåndball på elitenivå med en nybrukket nese!

Så går det godt an å mene at med Tom Kåre satt ut av spill (og Martin Kærgaard fortsatt ikke kampklar), så var en meget viktig brikke tatt vekk fra “spillebrettet”. Situasjonen førte til at Thor Magnus Five fikk strekjobben hele kampen, og det er en høyst uvanlig situasjon for Kolstad-veteranen. Ikke skal han klandres for tapet heller. Han scoret for eksempel på alle sine tre skudd.

Men dette var kampen da kolstadguttene verken hang sammen eller holdt følge med fotraske og finteglade nærbøspillere. I noen – for korte – perioder så vi et aggressivt og taklingsivrig forsvarsspill. For ofte fikk likevel hjemmelagets gutter fyre løs fra åtte-ni meter – uten mer enn halvhjertet motstand.

Det gjorde heller ikke målvaktjobben enkel, selv om Eggen Rismark hadde for mange “nesten-redninger” og Westby Johansen i de 17-18 minuttene han fikk fra andreomgangs start ikke klarte å levere en topp-prestasjon – som Kolstad hadde hatt behov for. Det hører med til sjeldenhetene at Kolstad taper målvaktduellen og i alle fall med så klar margin…

Syv mål å hente i siste 30 minutter er ikke håpløst, men vanskelig. I kveld kom Kolstad ikke nærmere enn tre bak (flere ganger).

Med fire bak og fem-seks minutter igjen å spille forsøkte Kolstad seg med et par-tre offensive forsvarsvarianter uten at det hjalp.

Og på en kveld som denne,  var det også typisk at Roar Fikse Forbord, sikkerheten selv fra straffermerket, svidde to av tre syvmetere. Ronald Putans overtok og var feilfri på fire forsøk.

– Hvorfor ble kampen som den ble, Ronald?

– Det er selvsagt et sammensatt bilde. Men vi var uheldige å miste Tom Kåre nesten før kampen var. Slikt går det ikke an å forberede seg på. Så fikk vi non enkle returer mot oss, og de er flinke til å komme fort på oss (kontra).

– I pausen snakket vi om å forbedre oss i forsvar og å angripe dem  hardere på deres to’ere. Det synes jeg vi var i god gang med. Hadde vi klart å komme oss to bak da vi etter  rundt 40 minutter var kommet etter på 20-23, da kunne vi ha kjempet helt jevnt, men dit kom vi ikke.

– Så må vi bare stikke fingeren i jorda og innrømme at Nærbø var bedre enn oss denne gangen.

– Det blir lenge til neste kamp og revansjemulighet…

– Det gjør ingen ting. Vi har lagt et løp frem til serien kommer i gang igjen, ting som gjør at vi skal unngå kollapsen vi opplevde i andre del av fjorårssesongen, sa Ronald Putans og kunne melde om en Nikolaisen-nese som i alle fall er “skjevere enn Heidi Løken sin…”