Intervall rundt Dalgård-banen – Kolstad

Intervall rundt Dalgård-banen

I dag var det avslutning på første felles treningsuke i forberedelsene til en ny sesong. Kolstad Arena var byttet ut med Dalgård idrettsanlegg. Ballene ble igjen «hjemme» – i stedet, på med løpesko.

Intervall-trening sto på menyen. Den var spesial «kokt» sammen med håndballspillere som målgruppe. (Menyen i detalj finner du nederst i denne saken.)

Da er vi i gang – en kantspiller (Adrian) mellom to strek-kjemper; Martin og nykommer Sveinn.

Ungguttene drar feltet; Leon Bronken, Martin Wahl og Emre Berge.

Uken startet med utholdenhetstesting i Olympiatoppen testlab i Granåsen. Landslagsspillerne er ikke med; de er som kjent opptatt med OL-forberedelser. (To seire over Spania høres fint ut – selv om det ikke teller med poeng eller avansement.)

I dag var det altså intervaller for resten av Kolstad-troppen – inklusive fire hospitanter, ei riktig god økt, uten måling. 

Ca. 20 minutter holdt spillerne på. Stian Gomo oppsummerte med at dette var ei positiv økt, som også VO2 maks-testingen på mandag:

– Det var god fremgang på de vi kan sammenligne med tallene for ett år siden. Unggutten Leon Bronken (hospitant) satte Kolstad-rekord. Noterte litt over 68 (milliliter oksygen per kilo kroppsvekt per minutt) – som var fem-seks mer enn topp-noteringen under sesongstarten i fjor. 

(Bare for å sette ting i perspektiv: Gjennomsnitts voksne Ola Nordmann har i en omfattende befolkningsundersøkelse målt en verdi på mellom 35 og 45.) 

«Øvrigheta» var godt representert på tilskuerplass på Dalgård; Stian og Øyvind i bane fire – daglig leder Jostein, styreformann Torkil og Christian, for øvrig bursdag i dag, ved gjerdet…

Og det som ble prestert på Dalgård i formiddag ødelegger ikke det positive inntrykket fra VO2 max-testen.

– Inntrykket og tallene viser en progresjon jevnt over, som viser at spillerne har gjort en god jobb i sommer. Vi har ingen grunn til bekymring for at sommer-treningen ikke er drevet som planlagt. 

– Så er det viktig for oss å vurdere resultat sammenlignet med i fjor og ta hensyn til vekt-endring. En kar som Aksel (Hald) har bygd masse muskler det siste året og gått opp rundt ti kilo og likefullt testet på høyde med fjoråret.

– Flere av ungguttene har vist meget sterke ting. Bronken sin notering var imponerende.

Diskusjonstrio; Christian, Øyvind og Stian.

Dagens intervall-meny 

og den er pisket sammen av vår nye fysiske trener, Sindre Olsen Østerås, som også er fagansvarlig for kraft og styrke på Olympiatoppen Midt-Norge.

Først oppvarming, så:
* 45 sekunder løp, 15 sekunder hvile – seks ganger
* To minutter hvile
* 40 sekunder løp, 20 sekunder hvile – seks ganger
* To minutter hvile
* 30 sekunder løp, 15 sekunder hvile – åtte ganger

PS!
«Spillerne må nok regne med enda en slik intervall-test før sesongstarten.» (Fysioterapeut Øyvind Skarsaune)

TEKST og FOTO: 
Tore Sæther /Kolstad Håndball

Varmt og godt på Dalgård i formiddag – og ekstra godt drikke etter endt jobb.

Etter endt økt: «Fysio» Øyvind gir nykommer Sveinn (Johansson) noen gode løpe-råd.