Stor underholdning og oppløftende 2. omgang – Kolstad
Foto: Vegard/TittMelhuus

Stor underholdning og oppløftende 2. omgang

Det så litt ekkelt ut halvveis i sesongens første Champions League-kamp. Tittelforsvarer Barcelona ledet med syv (20-13). Men bekymringen var ubegrunnet. Vi leverte en god siste omgang mot verdens beste lag, vant omgangen med to mål. Spillerne hadde all grunn til å gå rakrygget av banen.

Foto: Vegard/TittMelhuus

30-35 kan tyde på et klart nederlag, og det var det kanskje. Men mange prestasjoner og kombinasjoner var av typen man kan applaudere høylytt og lenge. Og en som fikk sin velfortjente andel, var Erlend Johnsen – andrevalg på høyrekanten som i kveld spilte førstefiolin – ikke minst etter pause.

– Erlend gjorde en kjempekamp – mot verdensklasse målvakter (Nielsen og de Vargas). Det overrasker meg ikke; han står mye ofte igjen på trening og skyter, kommenterte Christian Berge tilfreds.

– Jeg er veldig glad på Erlends vegne. Han gjorde en kjempegod match, skrøt lagkaptein Sigvaldi – førstevalget på høyrekanten, men bare ikke i kveld. I dag var det Erlend som skinte.

Sigvaldi satte sikkert inn vårt andre mål, men så var det stopp. Keeper Emil Nielsen begynte å vise klasse, som blant annet betydde tre redninger fra vår skipper. Trenerne tok grep; det var ingen fare med å sette på Erlend. Han hadde viste bra både på trening, i treningskamper og i seriestarten. Godt valg fra benken.

Erlend fikk to sjanser før pause – 100 prosent uttelling. Kantskudd og kontringer. Ikke minst den siste før pause, satt effektivt og presist opp av Sander – luftpasning fra venstre bak til høyre kant. Scoring. Bærre lækkert.

Foto: Vegard/TittMelhuus

Mulighetene ble flere etter pause. Erlend satte fire på fem skudd. Barca-keeper Nielsen begynte nesten å se ordinær ut i duellene mot Erlend; skytingen hans bidro til at Barca-trener Ortega Perez gjorde målvaktbytte. Og Erlend selv – hvordan kommenterte han storspillet?

– Det er jo en årsak til at det går bra når jeg på trening hver dag får sjansen til å skyte på så gode målvakter som Torbjørn og Lars. Og så er det spesielt å få møte Barcelona, verdens beste lag. Dette var ekstremt gøy.

Et aldri så lite skår i gleden; et drøyt timinutt før slutt fikk Erlend en liten kjenning i lysken og ble byttet ut. Ikke noe alvorlig, kan vi håpe. Ny kamp allerede på søndag (hjemme mot ØIF Arendal)

Høyrekant Erlend var på mange måter den som sto frem og lyktes så godt. Andre? Torbjørns andreomgang, Simens skyting – fem mål på åtte skudd – Adrian som fortsetter stødig; scoring på alle tre kant-/kontraskudd – Jeppsson traff også godt, 75 prosent uttelling på sine fire skudd – strekspiller Sveinn var hundreprosent med ballen, tre treff – Sander serverte både til høyre og venstre og inn til strek, mens Søndenå ble toppscorer sammen med Erlend – seks treffere. Likevel var vår nye høyreback ganske så nøktern etter vår «opphenting» etter pause:

– De er jo våre overmenn. Skytingen vår var ikke god nok. Men vi gikk i alle fall ikke opp i limingen og har ingenting å skamme oss over. 

Og Sander: – I førsteomgangen havnet vi for ofte i Barcelona-sekken. Det bedret seg etter pause, selv om Barcelona er både rutinert og god nok til å ro det hele i land.

Trener Christian til slutt: – I andreomgangen fikk vi mer fart på ballen og unngikk naiv skyting. Før pause var det nesten sånn «vi skyter og håper det går bra.» Alt i alt var ikke prestasjonen som vi ønsker.

Du ønsker å slå Barcelona, du – verdens beste lag…?

Foto: Vegard/TittMelhuus

– Ja, det gjør jeg, kommer det kjapt fra Christian og gir noen godord til prestasjonene til Sander, Torbjørn og defensivjobben til Hovde.

Til slutt en observasjon jeg gjorde da kampen var over og publikum var på vei ut av Spektrum: Aldri før har jeg vært på en kamp hvor hjemmelaget har tapt og så mange smilende ansikt var å se. Det er et veldig godt tegn; nesten 8000 hadde latt seg underholde, latt seg begeistre. Jeg tror veldig mange av dem kommer tilbake – 28. september når vi skal på revansjejakt mot kroatiske Zagreb.

Men før det, REMA 1000 kamp i Kolstad Arena allerede søndag. Motstander ØIF Arendal. Det mulig å la seg begeistre også da. 

PS!
Vi måtte i kveld klare oss uten en ennå ikke friskmeldt Magnus Gullerud. Han er forhåpentligvis kampklar til søndagens seriekamp.
PS2!
I den andre kampen i kveld i vår Champions League-pulje vant Aalborg på hjemmebane klart over Nantes – 38-31 etter at Nantes ledet 17-16 til pause.

FAKTA

Kolstad – Barcelona 30-35 (13-20)
Champions League – kamp 1
Trondheim Spektrum
Tilskuere:  7842
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 2, Adrian Aalberg 3, Benedikt Oscarsson 1, Magnus Søndenå 6, Sveinn Johannsson 3, Magnus Stølefjell, Simon Jeppsson 3, Simen Lyse 5, Martin Hovde, Erlend Johnsen 6, Sigvaldi Gudjónsson 1.
Toppscorer Barcelona: Dika Mem 6
Utvisninger, Kolstad: 3 x 2 min.  – Barcelona: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
Foto: Vegard/TittMelhuus