«Kroppsspråket vårt er det aller viktigste» – Kolstad
Foto: Vegard/TittMelhuus

«Kroppsspråket vårt er det aller viktigste»

Magnus Søndenå var sammen med Erlend Johnsen vår mestscorende mot Barcelona. Med  kampen litt på avstand – hvordan tenker han på den?

Foto: Vegard/TittMelhuus

« Det var helt greit. Rammen rundt var kuul, godt arrangement, honnør til de som styrer den biten. Så var det jo en kamp hvor vi kriget på. Sånn sett kan vi være fornøyde med at vi ga det et ærlig forsøk.

Du ga uttrykk for etter kampen at Ch-League-giganten egentlig hadde god kontroll på oss selv om vi kom veldig nær  – to bak – 23-25 da det gjensto 17 minutter å spille …

« Ja, det var i hvert fall min følelse. De stresset ikke ett sekund. Avstanden er jo stor. Det var jo verdens kanskje beste lag vi møtte. Uansett; det var en kuul kamp som man husker, sikkert i mange, mange år, og det var veldig artig å være en del av det. 

– Men det var der og da – kvelden også. Så brukte vi gårsdagen til å få kampen ut av systemet – ved å trene styrke. Nå er kampen historie. Nå venter nye slag.

Hva med din egen Champions League-debut?

« Det er jo alltids noe å plukke på. Jeg føler at det var situasjoner som jeg kunne ha løst bedre, skutt bedre spesielt. Men kriget i alle fall på. Kjente på at jeg var ordentlig mør i kroppen etterpå; en følelse av, kall det, ærlig dags arbeid. Det er jeg fornøyd med.

Hvilke mentale utfordringer byr omstillingen fra Barcelona til ØIF på?

«Det er en del av jobben, noe man er vant til i klubben her. Det som har vært, har vært – og den neste er den neste. Enkelt og greit og en innstilling man må kreve av seg selv – og av lagkameratene sine.

ØIF snappet ett poeng fra oss i Kolstad Arena i fjor, i seriepremieren – hvordan unngå at det skjer igjen på søndag?

«Nå var ikke jeg her i fjor og kan ikke si noe om hva som skjedde da. Men vi har forberedt oss taktisk på ulike spillere, har lagt en tydelig plan på hva vi ønsker – og ikke ønsker, hva slags kampbilde vi gjerne vil ha. 

«Det aller, aller viktigste er likevel uttrykket – kroppsspråket vårt, engasjementet – og det er i forsvar det er enklest å uttrykke det.

Sjefen forklarer og peker. Foto: Fotolars

Målvakt Kristijan Jurisic blir én av nøttene å knekke – du har spilt både med og mot ham – hvilken nøtteknekker må vi bruke?

«Han er jo en god målmann, en «katt», veldig eksplosiv i bevegelsene – hans x-faktor. Tror også han har mental styrke, spesielt mot en motstander som Kolstad. Og så har han jo holdt på en stund og har sånn sett skaffet seg rutine. Men gode skudd går ofte inn, det er det vi får konsentrere oss om. 

Til slutt; hvordan var egentlig opplevelsen å møte verdens beste lag foran 8000 trøndere.

«Noe sånt har jeg ikke opplevd tidligere, i alle fall ikke mot et så godt lag som Barcelona. Igjen, det var veldig artig å få være en del av det. Å nyte det, det er lettere sagt enn gjort når du står midt oppe i det, når det koker som verst. Men når man får en liten pustepause, sitter på benken for eksempel eller når det er litt stopp i spillet, da hender det at man tar inn omgivelsene. Og det er til å få energi av, sier Magnus Søndenå.

SCORINGS-FAKTA

Her er Magnus-tallene i ligaen de tre siste sesongene pluss de to første Kolstad-kampene:
2021/22 i ØIF:
84
2022/23 i ØIF:
53
2023/24 i Elverum:
96
2024/25 i Kolstad etter to kamper:
15

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball