Rettet opp noe etter pause – Kolstad
Foto: Fotolars

Rettet opp noe etter pause

Vi fikk oss en riktig lærepenge den første halvtimen i Magdeburg, men rettet opp en del av  inntrykket etter pause; ni minus bak (9-18) ved halvspilt kamp, men ett mål mer enn Magdeburg i andreomgang. 25-33 er ikke spesielt pent, selv om motstanderen er ett av de aller beste lagene i verden. Det er for øvrig også nesten alle de andre lagene vi møter i Champions League denne sesongen.

Simon Jeppsson, tremålsscorer, bommet på to.
(Foto:Fotolars)

Vi havnet ganske tidlig bak på. Fotkjappe og finte-glade islendinger (Kristjansson og Magnusson) skapte mye bry for oss. Det gjorde så definitivt også svenske Lagergren; så å si hele kampen for så vidt. Aller størst problem hadde vi med keeper Hernandez. Han reddet alle slags skudd. Hadde ti redninger før pause. Den siste halvtimen skjøt vi ham mer normal.

I det andre målet sto Torbjørn med syv redninger, ett på straffekast. Etter pause kom Lars inn på to 7-metere, reddet begge og ble stående på banen de siste syv-åtte minuttene. Tok ytterligere to baller.

Hva var pausetema i garderoben Stian?

– Det var jo mye å ta tak i. Vi var veldig nølende offensivt og blir straffet for det. Vi ble for ofte og lenge stående med lua i hånden, synes jeg. Så var skytingen ikke bra nok. Keeper hadde vel 50 prosent redninger til pause, skjønte jeg.

Utover i andreomgangen krøp vi sakte, men sikkert innpå vertene, kuttet innpå ledelsen, men kom aldri nærmere enn fem bak (24-29) og vant da i alle fall andreomgangen (med ett), selv om det nok er en ganske så mager trøst. Og Stian slo litt kaldt vann i blodet på een evig optimist: «La gå at andreomgangen var ok, men de gikk mer rundt på laget og angrep oss ikke med full styrke hele tiden.»

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er NTB_7Wac68N_TnY.jpg
Engasjert Magdeburg-trener, Bennet Wiegert.
(Marius Becker/dpa/dpa via AP)

Publikum viste for øvrig sin misnøye med å pipe kraftig da Adrian på oppspill fra Simen satte inn til 15-21. De likte heller ikke Lars-redning nummer én, men gikk over til applauderende modus da de skjønte at seieren nok ikke var i fare.

Selv om kveldens resultat var skuffende, så var det tross alt flere ting å applaudere:

* Målvaktparet hadde mange bra redninger i perioder med veldig vanskelige angrepsforhold. Magdeburg-spillerne var svært hurtige til bens, fintesterke og med kjappe skuddavviklinger.

* Benedikt har god grunn til å være tilfreds. Ikke bare scoret han på alle fire 7-metere han fikk å håndtere. Han satte også fart på angrepet. Trener Stian: «Absolutt et steg i riktig retning i forhold til forrige kamp.»

* Simen har slitt lenge med en vond albue. Han skjøt godt med fem treff på seks skudd. Likevel sier Stian: «Litt mer utrygg enn det vi er vant til å se ham.»

* Det gikk 45 minutter før Søndenå kom til avslutning, men så satte han tre på tre skudd. Bra.

* Simons skarpe froskeskudd er også en fin tilvekst til oss. I kveld traff han på tre av fem skudd.

Flere storseire i kveld

Det var ikke bare i Magdeburg det var stor forskjell på lagene. Tre av fire kamper endte med solide seire. Bare Barcelona(!) måtte slite uventet tungt for å hale i land en to-poenger – på hjemmebane til og med! Torsdagens  Champions League-resultater:

Veszprem – PSG 41-28
Fredericia – Sporting  Lisboa 19-37
Barca – Pick Szeged 31-30
Magdeburg – Kolstad 33-25

FAKTA

Magdeburg – Kolstad 33-25 (18-9)
Champions League – kamp 2
CETEC Arena
Tilskuere:  8000  
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 1, Adrian Aalberg 2, Benedikt Oscarsson 5(4), Magnus Søndenå 3, Magnus Gullerud 2, Sveinn Johannsson, Magnus Stølefjell, Simon Jeppsson 3, Simen Lyse 5, Martin Hovde, Erlend Johnsen 1, Sigvaldi Gudjónsson 3.
Toppscorer Magdeburg:
Albin Lagergren 8
Utvisninger, Magdeburg: 5 x 2 min.  – Kolstad:  2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball