To ganske så ulike omganger – Kolstad
Foto:Fotolars

To ganske så ulike omganger

Dårlig generalprøve gir god premiere er det noe som heter. Gjelder kanskje i håndball også, for vi håpe – foran onsdagens Champions League-kamp mot Zagreb. Fordi det vi presterte i førsteomgangen mot Fjellhammer, ligaens bunnlag, det var ikke mye å rope hurra for. (18-15-ledelse) Etter sidebyttet bedret prestasjonene betydelig. Til slutt: 35-24-seier.

Foto: Fotolars

Uttrykket «slow starter» brukte trener Stian om prestasjonene våre i de tidligere kampene i høst, da jeg intervjuet ham på fredag. Det var ikke mye fart og nøyaktighet over oss i den første halvtimen i dag heller, Stian – enig?

– Vi gikk til pause og var skuffet over det vi hadde prestert. Det ga vi også tydelig uttrykk for i garderoben – uten at vi brukte «hårføner». Vi var mer fokusert på å presisere de arbeidsoppgavene vi burde kunne løse bedre. Ett mål vi satte oss for kampen var maks 25 baklengs, som heller ikke var et spesielt «hårete» mål, syntes vi. Så klarte vi så vidt å nå det, og det vi presterte etter pause er vi stort sett fornøyde med. 

Så er det ikke til å unngå at «undervurdering»  kommer opp som tema/spørsmål. Hva sier du?

– Å unngå undervurdering av en antatt svakere motstander, er ofte en vanskelig øvelse. Men vi kan ikke bruke halve kampen til å komme på nivå slik vi gjorde i dag. 

Førsteomgangen startet med et hjemmelag som spilte ball – lenge – og uten særlig aggressivitet. Det resulterte i – helt fortjent – to passiv-avblåsninger før det var spilt tre minutter og ikke en eneste scoring var notert.


Vi ble overivrige når vi endelig fikk tak i ballen, men var flere ganger unøyaktige og pådro oss tekniske feil, og skjøt heller ikke godt nok. 

Fjellhammers unge gutter så det var muligheter selv mot «uslåelige» Kolstad. Henrik Hagen leverte noen herlige knallperler fra halvdistanse – som hans far, Frode, gjorde i starten på 2000-tallet. I første omgang scoret han på tre av sine fire første skudd, før våre forsvarere stort sett kneblet trusselen. Venstrehendte Kristian Kibsgård var før pause også imponerende nøyaktigskytende. Men keeper Lars hadde min santen ikke gode arbeidsforhold det drøye kvarteret han sto i målet.

Hjemmelaget spilte kliss jevnt med oss i 25 minutter. Vi fikk et lite forsprang til pause, og den siste halvtimen, da var det den forskjellen som det bør og skal være på de to lagene.

Stian og Christian valgte å starte med en syver noe annerledes enn til vanlig; Lars – Erlend, Søndenå, Sander, Benedikt, Stølefjell og Gullerud. Utover i kampen fikk Jeppsson, Martin, Lyse og Adrian godt med tid på banen. Hvem ville Stian trekke frem som positive bidragsytere til den til slutt klare seieren?

– Jeg synes det var gledelig å se at Jeppsson møtte opp 100 prosent. Gullerud var fin hele kampen, og så kom jo Torbjørn inn og sto meget godt.

(Jeg noterte ni redninger og redningsprosent 47 – sterkt, uansett motstander.)

PS!
Sigvaldi var på banen bare under et par Erlend-utvisninger, og Sveinn satt på benken hele kampen.

FAKTA

Fjellhammer – Kolstad 24-35 (15-18)
REMA 1000-ligaen – kamp 4
Fjellhamar Arena
Tilskuere: 1000 +
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald 5, Vetle Eck Aga 1, Sander Sagosen 4, Adrian Aalberg 1, Benedikt Oscarsson 4(3), Magnus Søndenå 3, Magnus Gullerud 5, Sveinn Johannsson, Magnus Stølefjell, Simon Jeppsson 3, Simen Lyse, Martin Hovde 3, Erlend Johnsen 5, Sigvaldi Gudjónsson 1.
Toppscorere Fjellhammer:
Kristian Kibsgård og Morten Linder, begge 6.
Utvisninger, Fjellhammer: 4 x 2 min.  – Kolstad: 6 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball