En seigere kamp enn ventet – Kolstad

En seigere kamp enn ventet

Nærbø er ingen enkel motstander hvis det var noen som trodde det. Riktignok kom laget til Kolstad Arena med bare én seier av fire seriekamper denne høsten, men jærbuene har også tidligere skaffet oss mye bry. Det gjorde de i kveld også, men etter et jevnt parti lenge, halte vi i land en tremålsseier – 30-27.

I kveld stilte vi uten både Sigvaldi, Torbjørn og Sander, men gjestene fra Jæren var også betydelig svekket – uten blant andre krumtappen og playmaker Andreas Haugseng og «venstrearmingen» Lars Sigve Hamre.

Erlend Johnsen – strålende sikker fra høyrekanten. FOTO: Fotolars

Én av våre som har all grunn til å være fornøyd med kvelden, er Erlend Johnsen. Kantspilleren viste nivå allerede i Champions League-møtet med tittelforsvarer Barca. Da overlistet han målvakt-fantomet Emil Nielsen gang etter gang; stoppet ikke før han hadde satt seks baller i mål – og bommet bare på ett skudd.

I dag fikk Erlend prøve seg på en annen dansk keeper, Joachim Christensen. Det gikk ikke det minste bedre – for motstander-keeperen. Erlend skjøt ti ganger og scoret på åtte av forsøkene – fra kant, på innløp fra kant til bedre skuddposisjon og i ankomst. Strålende. 

– Når ting fungerer fra starten av, kommer man i flytsone, blir trygg. Jeg ventet nesten at keeperen skulle forandre på utfallene sine. Når han ikke gjorde det, var det bare å fortsette, sa vår toppscorer – og bestemann – i kveld.

Også på den andre kanten var det positive ting å notere. Magnus Stølefjell – 2003-modell i likhet med Erlend – fikk sjansen fra start i posisjonen hvor Adrian Aalberg er det klare førstevalg. Han grep sjansen med en sikker høyre og puttet sitt første skudd elegant forbi Nærbø-målvakten. Magnus var på banen hele kampen, endte opp med tre scoringer på fem skudd.

– Vi ønsker å få i gang mange spillere. Satsingen på Stølefjell i kveld var et uttrykk for dette. Det var forøvrig tredje gang i høst at han starter på venstrekanten, sa Stian og la til om kampen som sådan:

– Det er nesten litt vanskelig å oppsummere. Vi spiller egentlig ikke så dårlig, kommer oss til mange sjanser, men brenner for mye. 

Jeg noterte 19 bomskudd – derav tre fra syvmeter. Keeper Christensen tok 14, mens vårt keeperpar tok nesten like mange – Lars 9 og Sigurjon tre.

Sigurjon Gudmundsson sto det siste drøye kvarteret – tok tre skudd. FOTO: Fotolars

Hva tenker én av våre mest rutinerte, Magnus Gullerud, om det som ble servert i Kolstad Arena i kveld?

– Det virket som vi var litt ukonsentrerte i skuddavviklingen. Spilte jo oss til mange, og god sjanser, men bommet altså på mange. Vi var ikke dårlige, men uskarpe. Og så føler jeg at vi i alle fall ikke faller sammen – og blir ikke sure på hverandre selv om det altså lugget en del. Dette ble en seigere kamp enn det vi hadde sett for oss. Men jeg ønsker å se noe positive i det også: Det er bra å kjenne på motstand.

På lørdag venter Elverum i Håkons Hall i Lillehammer.

FAKTA

Kolstad – Nærbø 30-27 (14-13)
REMA 1000-ligaen – kamp 5
Kolstad Arena
Tilskuere: 1322 
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Sigurjon Gudmundsson – Aksel Hald 2, Vetle Eck Aga, Adrian Aalberg 1, Benedikt Oscarsson 4(2), Magnus Søndenå 3, Leon Bronken, Magnus Gullerud 2, Sveinn Johannsson 1, Magnus Stølefjell 3, Simon Jeppsson 3, Simen Lyse 3, Martin Hovde, Erlend Johnsen 8.
Toppscorer Nærbø: 
Tord Aksnes Lode 7
Utvisninger; Kolstad: 1 x 2 min.  – Nærbø:4 x 2 min.

Tekst: Tore Sæther / Kolstad Håndball
Foto: Fotolars