Et sitrende jevnt toppoppgjør – Kolstad
Foto:Fotolars

Et sitrende jevnt toppoppgjør

Toppoppgjøret sto og dirret nesten hele timen. Likt til pause (15-15) og likt til det gjensto knapt fire minutter (27-27). Da ség Elverum ifra – og sannelig var det ikke en utflyttet trondhjemmer (Endre Langås) som ble avgjørende – scoret tre av Elverums fem siste og spilte dermed en sentral rolle til 30-28 og hjemmeseier i Håkons Hall.

Foto: Ida/TittMelhuus

Men kampens store profil var utvilsomt Simen. Spesielt før pause var han lysende god. Åtte scoringer på ti skudd og bidro sterkt til at det gikk 22 minutter før jeg noterte en målvaktsredning hos Elverum. I det andre målet leverte Lars syv redninger før pause. I den viktige målvaktsduellen hadde vi et stort forsprang. Likevel var omgangen resultatmessig jevn – fordi; mens vi i forrige kamp, mot Nærbø bommet fælt med skuddene – hadde en uttelling på ca. 60 prosent, så var det lite å si på effektiviteten i dag: 75 prosent før pause og knapt ca 68 totalt. Men antallet tekniske feil var stygt mange – og ble avgjørende; 13 – åtte av dem før pause og enda sto det uavgjort. Stian var klar på betydningen:

– Så mange tekniske feil kan vi ikke tillate oss. Det var det som felte oss denne gangen.

Men selv om det var en skuffet gjeng som reiste hjem til Trondheim – så:

– er vi ikke kjempeskuffet over at vi ikke fikk med oss poeng. Fordi; det var flere ting som var virkelig bra. Selvsagt som Lyse og også Benedikt. Var uredde og tok ansvar, ekstra viktig i den spillersituasjonen vi nå er i – med flere på skadelisten, sa Stian og var også klar på midtlåsen vår i forsvar:

Foto: Fotolars

– Vetle og «Gull» sto på og jobbet knallhardt og godt hele kampen. 

Da jeg intervjuet Christian et par dager før kampen, var ett av momentene den viktige målvaktskampen, et sentralt poeng i veldig mange jevne kamper. I dag vant vi etter mine notater denne duellen i duellen. Lars og Sigurjon stoppet til sammen 11 skudd (7 + 4), mens Elverums-duoen reddet ni Kolstad-skudd. Men så skal det også sies at Elverums Richard Frisk gjorde et par matchvinnerredninger i de avgjørende sluttminuttene.

Viktig spørsmål ti slutt; hva med den høyre albuen som vår toppscorer har slitt med en stund?

– Det kjennes greit nå. Blir nok verre i morra, sa Simen til TV2.

FAKTA
Elverum – Kolstad 30-28 (15-15)
REMA 1000-ligaen – kamp 6
Håkons Hall, Lillehammer
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Sigurjon Gudmundsson – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Leon Bronken, Adrian Aalberg 3(1), Benedikt Oscarsson 4, Magnus Søndenå 3, Magnus Gullerud 1, Sveinn Johannsson, Magnus Stølefjell, Simon Jeppsson 2, Simen Lyse 13, Martin Hovde, Erlend Johnsen, Sigvaldi Gudjónsson 2.
Toppscorer Elverum:
Mathias Rohde Larson 7(4)
Utvisninger, Elverum: 4 x 2 min.  – Kolstad: 5 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball

Foto: Fotolars og Ida/TittMelhuus