Sigvaldi: «Skal aldri skje igjen» – Kolstad
Foto: Ida/TittMelhuus

Sigvaldi: «Skal aldri skje igjen»

I Trondheim Spektrum har vi slått både gamle storheter (Zagreb) og nyere innslag i verdenseliten (PSG og Kiel). Men siste opplevelse fra Champions League, var av det motsatte slaget – stortapet for Nantes. Hvor vondt gjorde opplevelsen i Nantes, spurte jeg lagkaptein Sigvaldi.

Foto: Ida/TittMelhuus

«Det var ikke gøy å være på banen. Det var tøft helt fra starten, en følelse av å bli overkjørt – nesten som å være et guttelag i kamp mot seniorer.» 

Har du opplevd noe tilsvarende?

«Jeg tenkte faktisk på det rett etter kampen, om jeg hadde opplevd noe lignende og kom til at det har jeg ikke.»

Hvor overraskende var prestasjonen vår?

«Vi følte oss egentlig klar for oppgaven. Det var ingenting før kampen som kunne tyde på at det skulle gå så galt. Nantes er et bra lag, men likevel, at vi skulle bli så overkjørt, være så naive i vårt angrepsspill, gjøre så mange tekniske feil, som kostet oss dyrt – i hele første omgang; jeg trodde vi var skarpere enn det.»

Hvordan har dere bearbeidet opplevelsen i Nantes?

«Vi har gått gjennom kampen, som hvilke som helst annen kamp. Likevel, dette er en type kamp som man skal glemme så fort som mulig. Det ble vi raskt enige om, også at noe slikt aldri skal skje igjen!»

Til hjemlig spill – du satt på tribunen i Husebyhallen på mandag under cupkampen mot Nærbø. Hva så du?

«At vi igjen gjorde for mange tekniske feil. Angrepsspillet var litt hakkende. Jeg føler at vi manglet litt timing, på hverandre, og klarte ikke spille hverandre gode. Vi må være mer bevisst vår forse, våre sterke sider, og spille på dem. Så kan vi takke Torbjørn. Han var virkelig bra. Han hadde sikkert 20 redninger.»

Kielce venter på torsdag – et Kielce-lag som vel har overrasket positivt til tross for mange skader, ikke minst på Alex Dujshebaev. Hvor stor er sjansen vår til å ta poeng?

«Kielce blir en tøff match. Det er et bra lag, med en god «coach» og et bra system. Jeg synes de er gode til tross for alle skadene de har hatt de siste to årene. De er innforstått med sine roller, trener på det hver eneste dag. Det blir utvilsomt en tøff match. Men hvis vi er friske i hodet og klare fra start og gjør det vi skal i 60 minutter, holder oss til «game planen», da har vi en bra sjanse til å ta poeng.»

Så nøkkelen til suksess, den er…?

«Stabilitet blir viktig. Stå fint sammen i forsvar og også skaffe oss noen enkle kontrings-mål. Vi må løse litt opp, senke skuldrene, kose oss med oppgaven, slippe oss løs. Når vi gjør det, er vi riktig så bra. Toppnivået vårt er høyt!»

Enkelte har kalt hjemmekampen mot Kielce som en «må-vinne-kamp» dersom vi skal komme videre i Champions League – deler du den oppfatningen?

Foto: Ida/TittMelhuus

«Må-vinne-kamp er litt sterkt; Kielce er et godt lag. Men vi går i hvert fall til denne kampen som til alle andre med en innstilling om at vi vil vinne. Og vi har spilt noen ekstremt gode kamper i Trondheim Spektrum. Det vil vi fortsette med.»

Du spilte ikke cupkampen mot Nærbø for å spare en litt vond legg. Kan du love at du er frisk og klar til kamp i Trondheim Spektrum på torsdag?

«Ja! Det kan jeg»

Takk!

FAKTA

19 Sigvaldi-treffere
hittil i Champions League-sesongen:
mot Barcelona 1
mot Magdeburg 3
mot Zagreb 11
mot Nantes 4

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball