Så surt å miste poeng i siste sekund – Kolstad
Foto:Fotolars

Så surt å miste poeng i siste sekund

To fem-minutter, de siste før pause og de første etter ble på sett og vis årsak til at en skikkelig heftig prestasjon mot Kielce endte uten poeng – og det ene poenget skjøt strekspiller Karalek i stykker – i kampens siste sekund. Surere kan det ikke bli!

Det var en gjeng revansjesugne Kolstad-spillere som tok initiativ fra start, sugne både på poeng og samtidig vise seg fra en langt bedre side enn mot Nantes. Bakspiller-trio Jeppsson, Lyse og Søndenå leverte det ene flotte kunsstykket etter det andre. 9-5-ledelse etter ti minutters spill og fortsatt føring på kampen etter nok et timinutt – 13-9 – selv om ikke Torbjørn fikk tak på mange baller. Det rettet seg fundamentalt etter pause.

Foto:Fotolars

Men det siste timinuttet av omgangen blottla igjen en svakhet vi har slitt med i flere kamper – tekniske feil. Det var alt for mange av dem. Takk, for det, sa gjestene. På ti minutter etter sidebyttet straffet de oss hardt – 17-17 til pause ble til 20-26. Var vi i ferd med å bli frakjørt. Det kunne se ut slik, men bildet endret seg. 

Torbjørn begynte å få tak på skuddene – ni redninger etter pause og langt flere enn Kielces fem.

Kaptein Sigvaldi puttet ballen i mål på en ankomst, Benedikt fulgte opp med gjennombrudd avsluttet med en herlig trick. Sigvaldi ville være med på notene og tricket først inn en redusering fra død vinkel før han kontret inn til 24-26. Sveinn fra streken og Simen med et effektivt grunnskudd hadde snudd kampbildet. På seks minutter hadde vi gått fra 20-26 til 26-26. 

Visst var det håp – både på «hjemmebanen» og på tribunen, og det holdt seg helt til kampens siste sekund. På 29-30 valgte Gomo/Berge og gå ut med 7-mot-6-spill. Det var ikke dumt, men nok en gang ble vi straffet for tekniske feil.

Simen tok flott ansvar. Også Kielce gjorde sine feil. Fem sekunder, cirka, gjensto da Simen satte inn utligning til 32-32. Men så rakk altså Kielces dyktige strekspiller å skyte ballen i tomt mål – i kampens aller siste sekund.

Her er noen av reaksjonene fra spillerne:

«Det var for jæ…. kjedelig – at vi kastet bort i alle fall ett poeng. Vi gjorde for mange tekniske feil og ble hardt straffet med kontringsmål imot. Dette var forferdelig surt – det sureste jeg i hvert fall har opplevd på håndballbanen.» (Adrian)

«Veldig, veldig skuffende og frustrerende. Alle de tekniske feilene – jeg hadde flere selv – de ble avgjørende. Vi hadde ikke tilstrekkelig smartness og kyniske i spillet vårt – utilgivelig. Dette var en dag da vi virkelig hadde sjansen.» (Søndenå)

«Jeg er skuffet, veldig skuffet. Vi hadde bra kontroll de første 15 minuttene, men så pådro vi oss for mange tekniske feil – igjen. Det ble veldig tøft å hente inn. I dag var det veldig bra drive i laget i lange perioder. De tekniske feilene ble avgjørende.» (Sigvaldi)

Foto:Fotolars

«Det er tungt å tape poeng i siste sekund i en kamp. Vi fightet som dyr og hadde fortjent minst ett poeng. Men de dårlige periodene ble avgjørende. Tekniske feil blir straffet hardt, men det er ikke så greit å holde hodet kaldt, når pulsen er i 200 og det brenner i hodet. Selv om det er skuffende å tape i en så jevn kamp, så føler jeg at dette var et steg i riktig retning. Nå gjelder det å gjenskape de gode tingene, holde høyt nivå når vi møter Bækkelaget allerede på søndag.» (Simon)

Og hva sa matchvinneren, den svært dyktige strekspilleren Artsem Karalek: «Om det hadde blitt uavgjort, ville begge lag vært glade for det. Men når vi fikk med oss begge poengene, så skyldtes det at vi hadde én prosent mer flaks enn det Kolstad hadde.»

PS!
Så var det kjekt å se Sander i oppvarming og på benken. Kan vi håpe at han også er på banen i neste hjemmekamp i Champions League – mot Aalborg om snaut to uker.

PS2!
Og til dere som etter stortapet i Nantes eventuelt begynte å tvile på at vi har noe å gjøre i det beste selskap; kveldens prestasjon viste med tydelighet at vi har Champions League-nivå «inne» – om ettmålstapet er aldri så surt!

FAKTA

Kolstad – Kielce 32-33 (17-17)
Champions League – kamp 5
Trondheim Spektrum
Tilskuere: 4852 
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen, Adrian Aalberg 3, Benedikt Oscarsson 1, Magnus Søndenå 4, Magnus Gullerud 2, Sveinn Johannsson 1, Magnus Stølefjell, Simon Jeppsson 7, Simen Lyse 8, Martin Hovde, Erlend Johnsen, Sigvaldi Gudjónsson 5.
Toppscorer Kielce: 
Dylan Nahi 8
Utvisninger, Kolstad: 3×2 min.  – Kielce: 2 x 2 minutt
Kamputvikling:

10 minutter: 9-5
20 minutter: 13-9
30 minutter: 17-17
40 minutter: 20-26
50 minutter: 28-27
60 minutter: 32-33

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball