Innstilt på å gi Kolstad hard kamp – Kolstad

Innstilt på å gi Kolstad hard kamp

Bækkelaget har åpnet sesongen med gode seks poeng. I Kolstad Arena på søndag får laget en virkelig styrkeprøve. Oslo-klubben – med to trøndere på laget – har to stygge resultat fra forrige sesong å revansjere. Trener Jørgen Laug og spillerne hans er klare til å gi Kolstad skikkelig fight.

 Hva er fasit for Bækkelaget hittil i sesongen?

– Vi har hatt en grei start med tre seire og tre tap. Prestasjonene har variert, men vi må si oss «happy» med poengfangsten. Så er det også fint med de seks poengene når vi ser på hvilke motstandere som nå møter oss; Kolstad, Elverum og Runar.

I spillerstallen din har du to trøndere, to bla Sondre – hvordan har de gjort det?

– Solheim er den som har lengst fartstid i klubben etter at han for tre sesonger siden kom fra Charlottenlund. Han er blitt en god toveisspiller og solid på høyrebacken. At han også er lagets kaptein, sier sitt. Keeper Orheim kom til oss fra Melhus – også med litt fartstid fra Kolstad. Han har blitt et friskt pust i gruppen og har også spilt noen ordentlig gode kamper.

Hva tror du Kolstads Champions League-kamp har innvirkning på søndagens kamp?

– Det kan selvsagt ha noe å si, selv om det jo er slik at alle kamper lever sitt eget liv. Jeg skjønner godt at man i Kolstad er veldig skuffet over resultatet mot Kielce; de hadde absolutt fortjent minst ett poeng. Så legger jeg merke til at Gomo har uttalt at de skal ta ut all frustrasjon over ettmålstapet nettopp mot oss. Jeg heier jo både på Bækkelaget og Kolstad, men det kunne kanskje ha vært bedre for oss om Kolstad hadde slått Kielce.

Hvordan blir søndagens oppgave for dere sammenlignet med forrige sesongs seriemøter med Kolstad?

– Vi fikk jo ordentlig på pukkelen i fjor og er like store underdogs foran årets kamper som foran fjorårets. Likevel, vi har slett ikke gitt oss på forhånd. Dersom Kolstad gir oss lillefingeren, skal vi gjøre alt for å ta hele hånden.

Hva må til for at du/ dere skal si dere fornøyde

– Vi må vise at vi er innstilt på å gi Kolstad skikkelig kamp. Så kan det skje at vi med et ærlig forsøk likefullt taper – for et bedre lag. Men om vi taper på grunn av for dårlig innstilling og innsats, da blir jeg riktig skuffet, sier Jørgen Laug.


PS!

Seriekampene forrige sesong:
Kolstad – Bækkelaget 42-24
Bækkelaget – Kolstad 25-35
Simen scoret 17(!) mål til sammen i de to kampene.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball