Szeged – tre seire og to knappe tap – Kolstad

Szeged – tre seire og to knappe tap

Vår Champions League-motstander torsdag har startet sesongen veldig bra. Ungarske Pick Szeged står med tre seire og to ettmålstap – for ubeseirede Barca og Aalborg etter sine fem første kamper.

Vi har både én god og én mindre god erfaring med Szeged fra forrige sesong. Hjemme i Trondheim Spektrum banket vi det ungarske storlaget 37-24. Szeged fikk – så vidt – revansje i returmøtet.

Nordiske innslag

Szeged består naturlig nok mest av ungarske spillere, men har også et tydelig nordisk preg. I spillertroppen finner vi som kjent to av våre tidligere spillere, Janus Smarason og Magnus Abelvik Rød. I tillegg har laget to svenske spillere; målvakten Tobias Thulin og bakspilleren William Bogojevic.

På innbytterbenken regjerer Michael Apelgren ganske nylig ansatt som svensk landslagstrener etter Glen Solberg og som skal ha dobbel trener-rolle – for Szeged og Sverige. Assistent på Szeged-benken er også svensk. Den tidligere storspilleren på venstrekanten, Jonas Källman. Den to meter høye venstrekanten kan se tilbake på proffspill i flere land og har 223 landskamper for Sverige og har scoret 646 mål.


Champions League-kampene –

hittil i sesongen:
Szeged – Magdeburg 31-29
Barca – Szeged 31-30
Szeged – Nantes 33-32
Zagreb – Szeged 30-35
Aalborg – Szeged 29-28

Storscorerne:
Mario Sostaric 33
Richard Bodo 21
Sebastian Frimmel 17
Magnus Abelvik Rød 17
Bence Banhidi 16

Kampene mot Kolstad forrige sesong:
Kolstad – Szeged 37-24
Szeged – Kolstad 29-27

Hjemmebane:
Pick Arena
Publikumskapasitet: 8143