William i VM-troppen – Kolstad

William i VM-troppen


I går fikk han selv beskjed; i dag ble det offentlig: Ex-Kolstad-gutt William Aar er med i VM-troppen som Christian Berge og hans team har komponert.

– Det var en veldig artig beskjed å få og er selvsagt god motivasjon til videre satsning, sa William da vi snakket med ham på telefon tidligere i dag. Beskjeden kom i form av en mail og var hvor mye overraskende?

Det er jo tøff konkurranse blant flere for å komme med i en mesterskapstropp, så uttak kan flere av oss overhodet ikke være sikker på.

I sin danske klubb har William fått mye spilletid, både offensivt og defensivt, og er naturligvis veldig godt fornøyd med det – en forutsetning for å kunne ta nye steg, bli enda bedre. For klubben i Aarhus hvor mangeårig sjefstrener Erik Veje Rasmussen fortsatt holder i tømmene, har de siste kampene ikke gitt resultat som ønsket, innrømmer William:

– Vi ligger nok litt etter et skjema som normalt sett vil gi oss sluttspillplass. Det gjenstår to kamper før jul; 18. desember mot Bjerringbro/Silkeborg, på fjerdeplass på tabellen, og 22. desember mot bunnlaget Lemvig. Det ville vært fint om vi kunne fått med oss to-tre poeng – aller helst fire! – før vi tar jul.

– Og apropos jul; får du komme hjem til Norge?

– Det vet jeg ennå ikke. Det som er klart, er at jeg har en flybillett til juleaften. Om jeg får brukt den, gjenstår å se. Jeg må forhøre meg med landslaget og få vite hva man sier om karantene og så videre.

Tre Elverum-spillere

Berge og co. har tatt ut 21 spillere i troppen, inklusive fire målvakter. Innen laget samles 2. januar skal målvakt-teamet reduseres fra fire til tre.

De 21 spillerne som er med i troppen som ble offentliggjort i formiddag, fordeler seg på 11 med tysk klubbadresse, fire dansk, én svensk, én ungarsk, én fransk og tre med postnummer 2400 – Elverum.

Av Elverum-trioen var kantspiller Alexander Blonz sikkerstikk. Simen Holand Pettersen og Thomas Solstad er vel troppens to mest overraskende navn, selv om bakspiller Holand Pettersen så vidt har vært med A-landslaget. Strekspiller Solstad er debutant og får sjansen på bekostning av Magdeburg-spiller Magnus Gullerud som er ryggoperert og ikke VM-aktuell.

EM-kvalifisering med rekruttene(?)

Håndballguttas tre innledende kamper i VM i Egypt spilles 14. januar mot Frankrike, 16. mot USA, mens Østerrike er siste gruppekamp, to dager senere.

Og før man kaster i gang i Egypt, skal Norge ut i to EM-kvalik-kamper mot Hviterussland, 5. og 8. januar. Slik situasjonen er per i dag med korona og karantener, kan det fort skje at vi stiller med rekruttlandslaget i de to kampene. 

Rekruttlaget skal samles 1. januar, og i den troppen finner vi tre tidligere Kolstad-spillere: Tom Kåre Nikolaisen (Bergischer), Lasse Balstad (Ystads IF) og Michels Liaba (Fredericia).

VM-troppen

Målvakter 
1 Robin P. Haug, Skjern Håndbold
12 Kristian Sæverås, FC DKfk Leipzig Handball
16 Espen Christensen, IFK Kristianstad
30 Torbjørn Bergerud, SG Flensburg-Handewitt

Kantspillere:

17 Magnus Jøndal, SG Flensburg-Handewitt
19 Kristian Bjørnsen, HSG Wetzlar
44 Kevin Maagerø Gulliksen, GWD Minden
71 Alexander C. Blonz, Elverum Håndball

Bakspillere:
5 Sander Sagosen, THW Kiel
7 Sander A. Øverjordet, Mors-Thy Håndbold
15 Kent Robin Tønnesen, Telekom Vezprem
18 William Aar, Århus Håndbold
23 Gøran Johannessen, SG Flensburg-Handewitt
24 Christian O’ Sullivan, SC Magdeburg
26 Simen Holand Pettersen, Elverum Håndball
27 Harald Reinkind, THW Kiel
77 Magnus Abelvik Rød, SG Flensburg-Handewitt

Linjespillere:
8 Bjarte Myrhol, Skjern Håndbold
9 Henrik Jakobsen, Fenix Toulouse Handball
11 Petter Øverby, HC Erlangen
32 Thomas Solstad, Elverum Håndball

TEKST: Tore Sæther