For en seier og for en kald 19-åring! – Kolstad

For en seier og for en kald 19-åring!

For en seier og for en kald 19-åring!

Bare én gang tidligere har Kolstad vunnet så stort som 18-målsseieren (38-20) over Bækkelaget på bortebane i kveld; bare tre ganger før har laget scoret så mange mål, og for en inntreden på venstrekanten som den rekruttspiller Magnus Stølefjell leverte!

Toppscorer og egentlig rekruttspiller Magnus Stølefjell i sentrum for Kolstad-jubelen etter kalasseieren over Bækkelaget i kveld.

I løpet av en liten uke fikk vi skade på våre to faste venstrekanter. Først Adrian Aalberg i sesongpremieren mot Nærbø, så Sander Rønning på trening mandag. Ingen av dem spilleklare til Bækkelaget-kampen. Men vi har en 19-årig rekrutt på lur og klar til innsats. Noen treninger med A-laget allerede forrige sesong – og seks kamper med to scoringer – men nå ble det altså mer alvor; inn på laget som førstevalg ute på venstrekanten. Trenerduoen Christian Berge / Stian Gomo var ikke urolig for hvordan det skulle gå:

– Vi var trygge på at det ville gå greit. Vi har sett Magnus på trening og i rekruttkamper og 2. divisjon og vet hva han kan. Vi var trygge på at dette skulle gå bra. Prestasjonene hans i kveld kom ikke overraskende på oss, kan du si, kommenterte Stian og pekte på 19-åringens ro og «kalde hode» som én av hans sterke sider. – Han er rett og slett en kald fisk. Om vi ikke ble overrasket over prestasjonen, så var det imponerende gjort.

Og hva sa trenerne da det var klart at Magnus måtte ta hovedansvaret – både i angrep og forsvar?

– De sa egentlig bare at jeg skulle gjøre det jeg pleier å gjøre – sette ballen i mål, smiler kveldens Kolstad-toppscorer – med imponerende ni treffere – og kåret til vår beste.

– Da jeg kom hjem fra treningen, så kjente jeg litt på nervene, men trodde at jeg skulle være i stand til å klare oppgaven. Og på oppvarmingen i kveld følte jeg meg overraskende rolig.

Kampen var fem minutter ung da han overlistet Simen Westby Johansen(!) i BSK-målet; et kaldt velplassert kantskudd. Og derfra fortsatt Magnus bare – fra kanten og på kontra. Han puttet ni før kantshowet var over. Så har vi fullstendig glemt at han bommet på to…

Og i garderoben etter kampen?

– Det var mye skryt å få, ja. Det var godt å få en bekreftelse på at jeg kan også på dette nivået, sa unggutten etter en kamp han ikke glemmer med det første.

Så skal jeg også absolutt passe på å nevne:


* at Magnus Langeland igjen gjorde en flott kamp – i begge ender, offensivt både som målscorer og assist.
* at Torbjørn Bergerud ganske tidlig tok motet fra BSK-skytterne – endte med 14 redninger
* at Lars Eggen Rismark sto de drøyt 20 siste minuttene og reddet åtte
* at Aksel Hald etter pause viste sitt skudd- og gjennombruddspotensial 
* at forsvaret jobbet godt nok til å fremprovosere en hel stripe med tekniske feil hos BSK
* at rødkortet Gabriel Setterblom ble vist etter ca 10 minutter, var etter mening alt for hardt idømt

Og Gomo var ikke minst fornøyd med: «at vi kom ut fra pause og «saget» av kampen på direkten. Det var veldig hyggelig.

Her er noen statistiske fakta fra de åtte sesongene i eliteserien:

Tidenes største seire

* 24+ (40-16) over Nøtterøy i mars
* +18 (38-20) over Bækkelaget i kveld
* +15 (37-22) over St. Hallvard i desember 2019

Tidene største score
* 44 mot Halden forrige sesong
* 40 mot Nøtterøy forrige sesong
* 39 mot Stord i 2015/16-sesongen
* 38 mot Bækkelaget i kveld
* 38 mot Fyllingen i 2017/18-sesongen

KAMPFAKTA
Bækkelaget – Kolstad  20-38 (8-16)
REMA 1000-ligaen
Nordstrand Arena                                                                 
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 2(1), Elias Thome 3, Gabriel Setterblom, Aksel Hald 5, Janus Smarason 1, Eskil Dahl Reitan 1, Magnus Langeland 8, Simen Lyse 2(1), Magnus Stølefjell 9, Magnus Gullerud 3, Vetle Eck Aga, Henning Limstrand 3, Martin Kærgaard 1, Stian Sivertsen..
Bækkelagets toppscorer: Jens Plougstrup 7(3)
Utvisninger; Bækkelaget: 3 x 2 min.  – Kolstad: rødt (Setterblom) og 2 x 2 min.

BILLETTER TIL ELVERUM-KAMPEN
Og på en så hyggelig Kolstad-kveld er det med stor fornøyelse også å minne om at forhåndssalget av billetter til storkampen mot Elverum, det starter i morgen, torsdag kl. 12:00. Kampen spilles i Trondheim Spektrum, lørdag 22. oktober.

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Boumediene Rachedi / Kolstad håndball