Keeper Mandic knekte Aalborg – Kolstad
Foto: Terje Pedersen / NTB

Keeper Mandic knekte Aalborg

Målvakter er halve laget. Det er ett av håndballens jungelord – som ennå trygt kan brukes. I Zagreb i kveld fikk Champions League-finalist fra forrige sesong, Aalborg, «dårlig mottagelse» av den 22 år unge, 205 centimeter høye målvakten til kroatene – Matej Mandic.

Da lagene gikk til pause med firemålsledelse til Zagreb, 13-9, sto Mandic med en redningsprosent på 50! Det føltes som han reddet alt; på straffekast, fra kantene og bakfra på banen.

Den siste halvtimen fremsto han mer «normal» og endte kampen sett under ett med 36 prosent redninger. Meget sterkt det også.

Foto: Ida/Tittmelhuus

Aalborg, da? Deres nummer 1, Niklas Landin, hva med ham? Skadet, må opereres og er ifølge danske medier satt på sidelinjen i et par måneder. Det forklarer mye av den oppsiktsvekkende Zagreb-seieren i kveld – 31-23. Fabian Norsten må ta over keeperjobben for Landin – i kveld reddet han bare drøyt 17 prosent av Zagreb-skuddene.

Det var den største forskjellen på de to lagene.

Toppscorer på de to lagene: 

Luka Klarika og Filip Glavas, begge 7 for Zagreb og Kristian Bjørnsen og Felix Móller 5 hver for Aalborg.

Om én uke er det våre gutter som skal opp mot Mandic og hans Zagreb i Trondheim Spektrum. Det blir forhåpentligvis et fyrverkeri av en kamp. Og vi er revansjelystne som bare det etter to tap mot kroatene forrige sesong.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball