En seier som satt langt inne – Kolstad

En seier som satt langt inne

Dagens 8.delsfinale mot Bergen Håndball lignet mye på seriekampen mot Bergen Håndball for tre uker siden. Den gang lå vi under med tre til pause – og vant med seks. Også i dag ledet bergenserne halvveis (16-15), og også denne gangen var den siste halvtimen god nok for oss til seier – 32-28.

Uten Sander, Torbjørn og Sigvaldi var det nok mange på tribunen som var spente på prestasjonen til våre karer.

Det ble en førsteomgang preget av uvanlig mange tekniske feil (ni), forsvarsspill som ikke klarte å stoppe intense motstandere og hvor heller ikke Lars var i stand til å reparere skader foran seg, fire redninger. Men han reddet to 7-metere. Viktig!

– Bergen er et godt lag, og vi manglet tross alt Sander, Sigvaldi og Torbjørn. Det viktigste for oss i tillegg til seieren var at vi unngikk å få flere på skadelisten, sa Stian da cup-avansementet var sikret.

Etter å ha ligget bak i store deler av første omgang, gikk vi til pause med noen gode opplevelser helt på tampen av omgangen: Aksel klinte in redusering til 14-15. Lars reddet straffekast med et lite minutt igjen å spille, og Simen traff for sjette gang med bare noen ørsmå sekunder igjen av førsteomgangen.

Vi startet den andre omgangen som vi avsluttet den første – med scoring – Gullerud på innspill av Benedikt. 16-16.

Så ble det lenge nærmeste å bytte scoringer – med oss hakket foran helt til 20-19 til Bergen. Da bestemte Gomo / Berge seg for målvaktbytte, som skulle vise seg å være et godt trekk. Sigurjon Gudmundsson fikk sin debut for Kolstad og leverte varene som fikk Gomo til å si; «vi har tre gode målvakter».

Sigurjon reddet syv, flere såkalt 100 prosent-sjanser, inklusive én syvmeter. Islendingen var smilende fornøyd (med god grunn) etter Kolstad-debuten:

– Det var «amazing». Jeg fikk beskjed på fredag om at jeg skulle være i troppen i dag. Jeg fikk god «support» av lagkameratene. Om jeg er fornøyd? Man kan alltids redde flere skudd. Men, ja, jeg er fornøyd med innsatsen.

En annen som også har god grunn til det, Simen. Takk og pris for Lyse, sier jeg. 11 scoringer på 15 skudd. «Amazing» det også. Men hvordan gikk pausepraten, Simen?

– Det var ingen uenighet om at førsteomgangen ikke var bra, noe som har vært tilfellet i flere kamper denne høsten. Det var for mye slurv. Vi var enige om at vi måtte – og skulle – ta oss sammen, alle mann. Gi 100 prosent!

Det hjalp – etter hvert. Etter en Erlend-scoring på debutant Leon Bronken-assist som ga 21-20-ledelse, kom Bergen aldri mer tilbake i ledelse. Vi ledet med fire både på 26-22, 27-23, 28-24 og 29-25, en herlig Simen-frosk og med syv minutter igjen av kampen. Men bortelaget ga slett ikke opp. Prøvde svært offensivt forsvar og scoret fire på rad uten Kolstad-kvittering til 28-29. Hva skjedde, Simen?

– Vi fikk flere utvisninger, skjønte ikke hvorfor, og dommerne så flere ganger heller ikke ut til å være enige når de blåste. Men vi skal slå Bergen uansett hvordan dommerne blåser.

Vi endte opp med seks tominuttere – mot Bergen sine to. Jeg kan ikke huske en Kolstad-kamp med så mange utvisninger – og så få for motstanderne.

Men i cupspill er det jo bare seier som teller.

PS!
Det er av sine egne man skal ha det, er det noe som heter. Ex-Kolstad-trioen Dahl Reitan, Hestbek Nielsen og Daling sørget for 13 Bergen-scoringer, mens Ibsen reddet 9 skudd. Heldigvis ikke mange nok til seier over tittelforsvareren…