«Hver kamp lever sitt eget liv» – Kolstad

«Hver kamp lever sitt eget liv»

Det minner trener Christian oss om når vi kanskje stusser over at vi den ene dagen slår Zagreb for den neste spiller kliss jevnt med Nærbø. Men mer om det senere i intervjuet med Christian to dager før toppoppgjøret mot Elverum.

Etter starten på vår storsatsning for to sesonger siden har vi vunnet alle fire ligakamper mot Elverum. Men det har vært jevnt – 1,2,3,5 plussmål – venter du jevn match lørdag også?

«Vi har møtt hverandre mange ganger nå, og det er gjerne sånn at jo oftere du møter hverandre, jo jevnere blir det. Det merket vi på landslaget også; jo oftere vi møtte forskjellige lag, jo nærmere kom vi; noen ganger tok vi dem, og noen ganger ikke. Så lørdag blir det en jevn match. Garantert.»

Siden vi har vunnet de fire siste i serien, høres det litt skummelt ut; betyr det at det er dags for at vi taper for Elverum?

«Vi får se. Vi har jo noen spillere ut, spillere som har mye erfaring. Hullene etter dem må tettes; da må det andre inn og ta de rollene, og det har jeg full tillit til at det kommer til å gjøre. Så jeg gleder meg veldig til matchen, det gjør jeg.»

Er det klart hvilke 16 som skal så på kampkortet?

«Nei, det er ikke helt klart ennå.»

Elverum har også spilt internasjonalt – som oss – to 5-målstap mot Melsungen, tabelltreer i bundesligaen – hvor sterke er de prestasjonene?

«Jeg så bare første kamp, og den kampen, borte, den var bra. Da hang Elverum med veldig lenge, rundt 50 minutter. Men så ble de merkbart trøtte, og det benyttet Melsungen til å stikke ifra. Noen spesielt god håndballkamp, det var det ikke. Den bar preg av at det var tidlig i sesongen.»

Likefullt, det var en bra prestasjon?

«Ja, det var det, men de kunne fort ha gjort det enda tettere. Når de ble slitne, så gjorde de også litt for enkle valg de siste ti minuttene.»

Elverum klarte så vidt å slå Kristiansand – hva sier det resultatet og prestasjonen deg?

«Ja, men vi er litt der vi også. Vi slo Zagreb, men spilte altså en jevn kamp mot Nærbø. En påminnelse om at hver kamp lever sitt eget liv. Resultater er ikke skrevet i stein på forhånd.»

Har Elverum styrket seg i forhold til forrige sesong – i så fall hvor?

«Jeg vet ikke helt om de er styrket, men ansvaret er fordelt på flere, ved at Grøndahl er forsvunnet til Danmark (GOG). Jeg synes for eksempel at en spiller som Patrick Helland Anderson er kommet mer til sin rett. Så er det flere skyttere i tilgangen med Erik Toft og Kristian Stranden. Peter Lukacs er fortsatt der, og fra Arendal er playmaker Mathias Larson kommet. Han er bra, og han gjør at det blir et litt annerledes spill. 

Hvor sentral blir målvaktkampen?

«Den blir sentral – ingen tvil om det!»

Og kontra?

«Også viktig. Vi må stå bra bakover. Og så er det to lag som liker å løpe. Du så for eksempel resultatet fra Elverums kamp mot Runar onsdag, 39-35 noenlunde det samme som da vi spilte mot Runar (37-34). Det kommer til å gå fort, i begge retninger, og det må vi være klare for.»

Hva venter du av forsvarsspill fra Elverum?

«Jeg vet det meste. De kommer sikkert med i 5-1, en dynamiske 5-1, med Stranden som den fremskutte. Det er en 5-1 som også går ned i 6-0. Og så er det ikke stort mer jeg har lyst til å si om det, gitt…»

Da jeg snakket med Magnus Gullerud etter Nærbø-kampen sa han at det ligger noe positivt i det at vi måtte kjempe så hardt for å slå Nærbø: «Det er bra å kjenne på motstand», sa Magnus – enig? 

«Det er jeg. Men samtidig så er det poenget med at vi ennå bommer med for mange skudd. Samhandlingen offensivt mot Nærbø derimot, det var et steg i riktig retning – og det skjer når «omdreiningspunktet» vårt, Sander er borte. Andre må kle andre roller, og det synes jeg de gjør bra. Vi spiller oss til hundre-prosent-sjanser veldig ofte. Og vi sto også bunnbra bakover. Vi burde saget av Nærbø tidlig – hvis vi bare hadde vært mer effektive foran mål.»

TEKST: Tore Sæther /Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim