Klare for Fort Huseby – Kolstad
Foto: Nidarosfoto/Robert Magnussen

Klare for Fort Huseby

Det var i Husebyhallen Kolstad vokste seg stor. Lars Eggen Rismark og Adrian Aalberg er de to eneste som er igjen fra troppen som spilte seg opp i eliten. Nå er de klare for «Fort Huseby», som det gjerne ble kalt – kvartfinale i cupen mot Nærbø mandag sen ettermiddag.

Husebyhallen var et Kolstad-fort helt frem til opprykket til eliteserien våren 2015

Publikum som viktig del av fortet – lagets 8. spiller. Så tok det 10 år å vokse ut av hallen på Huseby og flytte ned til byen og til Trondheim Spektrum, eller Nidarøhallen D, som det egentlig het.

Tilbake til røttene, noen meter unna «fortet», skjedde i slutten av september 2018 – den 28. for å være presis – som var dato for åpningskampen i Kolstad Arena. I premieren var Bækkelaget motstander. Vertene i den nye, flotte hallen var ikke nådige: Bortelaget ble sendt tilbake til Oslo med 23-35-tap i bagasjen – og etterpå ble det mer «hærli´ spæll». Det sørget Åge for…

Men hva husker Adrian og Lars best fra sesongene i Fort Huseby? Adrian: «Først og fremst den følelsen av Fort Huseby som vi køddet litt med, men som også i perioder var en realitet – vi vant mange flere hjemmekamper enn borte. Det var stappfullt med mer enn lovlig antall tilskuere. Det ga oss en kjempe-boost.»

«De største enkeltopplevelsene? Vi hadde en sluttspillkamp hvor vi slo Elverum. Det var også en kvartfinale i cupen mot Bækkelaget som vi avgjorde på straffe-konkurranse. I tillegg var det flere gode opplevelser også i 1. divisjon.»

Hva har Lars som de beste minnene fra fortet på Huseby: «Jeg har flere gode minner fra 1. divisjon og også kamper det halvåret i 2018 etter at jeg kom tilbake og hvor vi spilte alle de resterende hjemmekampene i Husebyhallen. Stemningen, atmosfæren – intimt og veldig bra. Publikum sitter tett innpå deg, og det blir bra med lyd. Så husker jeg godt kampen mot Elverum i sluttspillet hvor vi slo dem. Det var spesielt artig at vi klarte å snu det etter først å ha tapt på bortebane og i en veldig varierende sesong hvor vi bare så vidt klarte å kvalifisere oss til sluttspillet.»

«Så husker jeg også at vi spillerne var med å rive av gulvet i hallet fordi det skulle legges nytt dekke. Det ga oss et helt spesielt eierforhold til hallen.»

Siden kampen mot Elverum blir trukket frem av både Lars og Adrian – forståelig nok, skal jeg legge til at seieren – 37-34 etter fire ekstraomganger  og etter å ha tapt 22-42 i Elverum i den første kvalikkampen – den ble ikke minst berget  takket være seks Adrian-scoringer og 13 skudd stoppet av Lars.

Mandag kveld er det bare folk Kolstad-folket å fylle tribunen og gi spillerne følelsen av at Fort Huseby fortsatt er vanskelig å rive ned for gjestende lag.

Motstander Nærbø kommer sikkert til å selge seg dyrt. Seriemøtet med jærbuene for bare halvannen uke siden var tett og spennende veldig lenge – før vi sto igjen med en tremålsseier.

PS!
Avkast klokken 18:00

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Arkivfoto / Nidarosfoto